5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kenan Evren referandumu

MARDİN'DE REFERANDUM

Mardin'de Kenan Evren mahallesinde oturan mahalle sakinleri darbeyi hatırlattığı için mahallenin ismini değiştirmek üzere refaranduma gitti.

Kenan Evren Mahallesi muhtarı Mehmet Çelik, mahalle sakinlerini taziye evinde toplayarak refaranduma gitti. Mahalle sakinlerinin yüzde 99'unun, ismin değiştirilmesi için evet oyu kullanmasının ardından muhtar Çelik, mahalle sakinlerinin imzalı dilekçesini Mardin Belediyesi'ne verdi.

Kenan Evren mahallesi muhtarı Mehmet Çelik, mahalle sakinlerinin mahallenin isminden rahatsız olduklarını söyleyerek kendisine başvurarak darbeyi hatırlattığı için Kenan Evren olan mahallenin isminin başka bir isimle değiştirilmesini istediklerini söyledi. 1980 ihtilalini gerçekleştiren Kenan Evrenin 1981 yılında Mardin'e geldikten sonra mahallenin isminin Kenan Evren Mahallesi olduğunu anlatan muhtar Mehmet Çelik, "Mahalle sakinleri de darbeci isim mahalleye yakışmadığından dolayı bu kararı aldı. Ben de

mahalle sakinlerini toplayıp refarandum yapılmasını önerdim. Taziye evinde toplanan mahalle sakinlerinin yüzde 99'u ismin değiştirilmesi için evet oyu verdi. Mahalleden topladığım imzaları dilekçe eşliğinde Mardin Belediyesi'ne verdim. Karar çıktıktan sonra yeni isim olarak Firdevs ve Karşıyaka'yı koymak istiyoruz. Mahalle bu 2 isim üzerinde henüz bir karar vermedi. Yeni isim içinde önümüzdeki günlerde mahallede tekrar refaranduma gideceğiz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Yusuf Çelik, 12 Eylül darbesinden sonra kendilerine sorulmadan bu ismin verildiğini söyledi. Çelik, "Böyle bir zihniyeti, böyle bir ismi mahallemizde kabul etmiyoruz. Bu isim darbeyi akla getiriyor. Kenan Evren darbeci olarak anılmaktadır" şeklinde konuştu.

MARDİN'DE REFERANDUM
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 17:19:05
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 18:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?