5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

'Kendimi Mardin'de hür hissediyorum'

Milliyetçi muhafazakar modacı Cemil İpekçi, uzun süredir Mardin’de moda tasarım merkezi ve çeşitli atölyeler kurmak için çalışıyor. Eşcinselliğini gizlemeyen İpekçi’nin zaman zaman siyasal açıklamaları da tartışmalara yol açıyor. Bunlardan biri de, geçen hafta Mardin’de turizm politikalarını eleştirmesiydi. Habertürk gazetesinden Kutlu Esendemir, İpekçi’yle Mardin’i, siyasal gelişmeleri ve Doğulu erkekleri konuştu.

 “Mardin’de içki içecek turistik tesis yok. Böyle turizm olmaz” eleştirisi kimi hedefliyordu?

 Turizm Haftası bu sene Mardin’den başlatıldı. Bugün Dubai şeriat ülkesi olmasına rağmen, turizme çok önem verdikleri için tüm otellerinde gece kulüpleri ve içki var. Sizin inanışınız nedeniyle içki içmemeniz demek, gelecek turiste de aynı yaptırımı uygulamanız demek değildir. Mardin’de içki verilebilen ve eğlenilebilen tek bir restoran var. Ne yapıyor turist? Geliyor, iki gün Mardin’i görüyor, gidiyor. Eğlenmiyorsa gelmez.

 Bu açıklamanız AKP çevrelerinden eleştiri aldı mı?

 Hayır. Eleştirmeyi bırakın, AKP her zaman için bana sıcak davranmış bir parti. Bana karşı tepkisi olmayan bir partinin bu açıklamama ne tepkisi olabilir? Zaten AKP’nin böyle bir yasağı yok. Unutmayın ki, İstanbul şu anda AKP’li bir belediye reisi tarafından yönetiliyor. Beyoğlu’nda en çok içki müsaadesi verilen, en çok bar açılan dönem AKP’li Ahmet Bey’in dönemi.

 Milliyetçi muhafazakar kimliğinizle tanınıyorsunuz. Bu, bölgede iletişim kurmanızı güçleştirmiyor mu?

 Ben memleketimi seviyorum. Ama faşist olamam. Topraklarımda kim yaşıyorsa, hepsi benim milletimin insanlarıdır.

 Doğu’da baskı gören gay’ler için bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?

 Hayır düşünmüyorum. Çünkü ben insanlar için bir şey yapmayı düşünüyorum. Benim için insanların cinsellikleri hiç önemli değil. Şu anda Mardin’de, Diyarbakır’da yaptıklarım, kadınlar için olduğu kadar çocuklar ve erkekler için de… Bence insanlar önce başka tercihlerini ortaya koymak zorunda.

 Mardin'de cinsel kimliğinizden ötürü hiç tepki aldınız mı?

 Hiç... İnsanlar beni öyle görmüyor. Sadece giyimimden dolayı, alışkın olmadıkları için üç kere bakıyorlar.

 Bölge halkıyla samimi pozlarınızı da gördük.

 Onu söylüyorum zaten; sevgiyle dolular.

Doğulu erkekler sizin hakkınızda neyi merak ediyor?

 Doğu ve Güneydoğuluların başka türlü bir kibarlığı var. Size ne özel hayatınız hakkında bir şey soruyorlar ne de taciz ediyorlar… Mesela İstanbul’da, Beyoğlu’nda yürürken muhakkak beş tane münasebetsiz çıkar. Orada bunu görmüyorsunuz. Onun için çok özlüyorum. Kendimi uzun zamandır böyle hür hissetmemiştim.

Mardinliler sizi yakışıklı mı yoksa güzel mi buldu?

 Çok yakışıklı ve güzel buluyorlar. Hepsi gözlerimden güzelliğimden bahsediyor. Çok çok çok hoşuma gidiyor. Çünkü onlar İstanbullular kadar korkak değil. İfade edebiliyorlar duygularını. Yakışıklı olduğumu da, güzel baktığımı da, her iki cinsin gözüyle görebildiğimi de biliyorum.

mardinimiz.com
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:25:51
Güncelleme :27 Nisan 2009 Pazartesi 12:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?