5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kent Konseyi başkanını seçti

MARDİN KENT KONSEYİ BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI

Mardin Kent Konseyi'nin olağan toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, oybirliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Toplantıya Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ile Kent Konseyi üyelerinin tamamı katıldı.

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu yaptıkları çalışmalarda Kent Konseyi'nin çizdiği perspektifi de dikkate aldıklarını söyledi. Başkan Ayanoğlu, Mardin'in kalkınmasının turizmle gerçekleşeceğini anlatarak, yapılacak çalışmaların halka ve esnafa çok iyi anlatılması gerektiğini bildirdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle Mardin halkından anlayış ve sabır beklediklerini ifade eden Başkan Ayanoğlu, çalışmalar nedeniyle halkın mağdur edilmeyeceğine dikkat çekerek, "TOKİ'nin yapacağı 2 bin 500 konuttan 675'i

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılacak vatandaşlara tahsis edilecektir. En büyük hedefimiz Mardin'in Unesco Dünya Kültür Mirası listesine girmesidir" şeklinde konuştu.

Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin'i kültür, sanat ve kongre merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi. 1. Cadde ile ilgili çalışmalar başladığında caddenin trafiğe tamamen kapatılmayacağını söyleyen Vali Duruer sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaşın destek vermediği hiçbir projenin başarılı olma şansı yoktur. Onun için yapacağımız çalışmaları halkımıza iyi anlatmamız gerekiyor. 1. Cadde tamamen trafiğe kapatılmayacak, kısmi geçiş olacak. Eğer Diyarbakırkapı'da bir otopark yapılırsa şehiriçi trafiği çok rahatlayacak. Mardin'in turizm şehri olması için herkesin zihniyet değişikliğine gitmesi lazım."

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay da kentin yaşayan canlı bir tarih olması için üniversite olarak katkı sunacaklarını ve bununla ilgili projelerinin olduğunu söyledi. Rektör Omay, PTT hizmet binasının Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu tarafından uygulama oteli olarak kullanılması için girişimlere başladıklarını ifade etti.

MARDİN KENT KONSEYİ BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 12:30:04
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 13:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihat toparlı IP: 78.164.26.xxx Tarih : 6.11.2009 14:47:33

mardinin öncelikle acil bir otoparka ihtiyacı var,zira mardinde arabası olan derdi var misaline döndü,sayn valimizin yaptıgı çalışmaları,takdirle karşılyoruz,aynı çalışmayı belediye başkanından bekliyoruz başkan secildikten şimdiye kadar halkın arasında kimse görmüş değil bazı vatandaşlar sabahattin evrenseli, başkandan daha fazla görür oldu,sabancı muzesinin arkasında acılacak kafeyide o işletirse halka dahada yakn olacak uyumaaaaaaaa başkann bu halk senin kara kaşın kara gözun için oy vermedi hizmet yapacaksın diye oy verdi bu memlekete sahip çıkamıyorsan git ananın yanıda otur sahip çıkacak babayigit çok mardinde