5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kentsel dönüşüme Başbakan takibi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan çalışmaları Başbakan Erdoğan'ın dikkatli bir şekilde takip ettiğini açıkladı.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkullubey Belediye Başkan Yardımcısı Zülfikar Gerkes ile beraber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ile görüştü.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya giden Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini 29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazanması nedeniyle kutlayarak başarılar dileğini ilettiğini söyledi.

Başkan, Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Başbakanımız Erdoğan Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Mardin'de başlatacaklarını ve bunun takipçileri olacağını ayrıca bu projenin Mardin'in tarihi dokusuna uygun ve tarihi yapıya zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirilmesini istedi. Ayrıca Yenişehir'de yapılan yeni yapıların Artuklu mimarisine uygun yapılmasını istedi. Medeniyetler beşiği olan Mardin'in kalkınması için Hükümet olarak desteklerinin devam edeceğini söyledi" dedi.
Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştü.

Başkan Ayanoğlu, farklı din, dil ve kültürlerin barış içinde yaşatıldığı Mardin ilinin yılda 900 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, bu nedenle bakanlık olarak desteklerinin sürmesini istedi. Başkan Ayanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ayrıca Mardin İmar Koruma Planı'nın yapılmasında da Mardin Belediyesi'ne gerekli desteği vereceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başkan Ayanoğlu'na "Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesi'nin ortaklaşa başlatmış oldukları sokak ıslah ve sağlamlaştırma çalışmalarına da gerekli maddi desteği vereceğiz. Bu konuda restorasyonu yapılacak başka sokak olursa da buna da destek olacağız. Ayrıca Kent Meydanı için ortaya konulacak proje içinde gerekli desteği vereceğiz " sözünü verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?