5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kepenkler kapandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün DTP İlçe Başkanı'nın da içinde bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasından dolayı esnaf kepenk kapattı.

Bir süre önce ilçe merkezinde düzenlenen bir etkinlikte terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla DTP Nusaybin İlçe Başkanı Süleyman Çiftçi, DTP ilçe yöneticileri Abdülaziz Keskin, Mehmet Salih Özen ve belediye meclis üyeleri Sebğatullah Alper, Şemsettin Dağhan ile DTP'li Tenzire Irmak ve M.A. dün Nusaybin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Nusaybinli esnaf Terörle Mücadele Ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu 7 kişinin tutuklanmasına tepki olarak bugün kepenk kapattı.

Nusaybinli esnaf, içine girilen barış sürecinde böyle operasyonların yapılmasının barışa ve demokrasiye zarar verdiğini belirtti. Kepenk kapatan esnaftan Ahmet Demir, "Ülkenin tam huzura ve barışa kavuşacağı bir zamanda böyle operasyonlar bu ülkenin barışına ve demokrasisine vurulan bir darbedir. Her 2 tarafta karşılıklı görüşmeler içinde bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışırken bu operasyon böyle yapılmamalıdır. Bu operasyonlar yapılmaya devam ettikçe biz de dükkanlarımızı kapatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?