5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

KESK'li kadınlar yürüyüş düzenledi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mardin Platformu dönem sözcüsü Serpil Seçkin, "Savaşlarda, kadınlar ve kız çocukları sırf cinsiyetlerinden ötürü sayısız fiziksel ve cinsel şiddete uğruyor" dedi.

Mardin'de KESK platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen kadınlar burada basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yaklaşık 100 dolayında kadın katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar, "Memleketin medeniyeti kadınların elindedir", "Kimsenin namusu değiliz", "Namusumuz özgürlüğümüzdür" Arapça, Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlar açıldı. KESK Mardin Platformu dönem sözcüsü Serpil Seçkin, okuduğu basın açıklamasında, ''Sizden olmayan herkesin öteki olduğu bu ülkede, ülkenin halini sevmeyen ama terk etmeyen, inatla direnen ve mücadele eden kadınlar var'' şeklinde konuştu. 

Farklı görüşlerin zenginlik olduğuna inanan kadın ların dayanışmasının ve ortak mücadelenin temenniden öte zorunluluk olduğuna işaret eden Seçkin, "Bugün dünyanın her yerinde kadınlar, eşitlik, adalet, özgürlük, emek, barış ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştiriyor. Biz kadınlar, yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü en yoğun ve ağır biçimiyle yaşamaya devam ettikçe meydanlardan çıkmayacağız. Ülkemizde kadına yönelik şiddet, özel ve kamusal alanda artarak devam ediyor. Kadın mücadelesi şiddetle hesaplaşma mücadelesidir. Şiddeti meşrulaştırma çabaları arttıkça, yüreğimiz acıyarak, öfkemiz büyüyerek görüyoruz ve yaşıyoruz" şeklinde devam etti.

Ev içindeki şiddetin hala dokunulmazlığını koruduğunu ifade eden Seçkin, "Ataerkil namus anlayışı kadınların kendi hayatları üzerine söz söylemeye izin vermiyor. Savaşlarda, kadınlar ve kız çocukları sırf cinsiyetlerinden ötürü sayısız fiziksel ve cinsel şiddete uğruyor" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 16:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?