5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

KESK'ten İsrail'e kınama

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mardin Şubeler Platformu, İsrail'in Gazze'de yüzlerce sivilin yaşamına mal olan bombardımanını kınadı. Platform adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Doğan Angay, ''İsrail Ortadoğu'da barış ve çözüm çabalarına büyük bir darbe vurdu" dedi.

KESK Mardin Şubesi toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına KESK'e bağlı sendikaların şube temsilcileri katıldı. KESK Şubeler Platformu adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Doğan Angay, ''İsrail uçakları Gazze Şeridi'ni füze yağmuruna tuttu, yerle bir etti. 400'ün üzerinde ölü, bine yakın yaralı var. Cumartesi, Gazze'nin en kanlı günü oldu. Filistinli çocukların çığlıklarını duyanlar insanlıklarını sorguladı. Hafta sonu bütün Ortadoğu'da öfkenin, acının ve dayanışmanın gözyaşı sel
oldu aktı. Filistin bir kez daha kan, gözyaşı deryasına döndü. İsrail hükümeti Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşama imkanını ortadan kaldırmak için bir kez daha aynı yönteme başvurdu'' şeklinde konuştu.

İsrail'in bu kadar saldırganlaşmasına imkan tanıyanların ve onunla işbirliği yapanların timsah gözyaşı döktüklerini anlatan Angay, şöyle devam etti:
''İsrail ordusu hiçbir şeye ve hiç kimseye aldırış etmeden Filistin'e kara operasyonu başlattı. Filistinliler ise onurlarını, topraklarını ve canlarını korumak için üçüncü intifadaya hazırlanıyorlar. Beş yıl içinde Irak'ı kan gölüne çeviren ve bir milyon insanın ölümüne yol açan, dünyanın en büyük haydutu ABD Başkanı George W. Bush ve işbirlikçi terörist İsrail devleti, Ortadoğu'da kirli ve emperyalist yeni bir oyun sahneliyor. Bu oyunu, ancak Ortadoğu halklarının özgürlüğü, barışı ve kardeşliği için mücadele edenler, yüreklerini Filistinlilerin 3. intifadasının yanına koyarak boşa çıkartabilir. Bunun için artık Türkiye'nin bu oyunun aktörü olmasını engellemeliyiz; İsrail'e ve destekleyicilerine karşı sözde değil, özde caydırıcı yaptırım uygulanması için harekete geçmeliyiz.''

İSRAİL HÜKÜMETİ MUTLAKA TECRİT EDİLMELİ


"Bugün İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkes bir şeyler yapmalıdır. İsrail hükümeti mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır" diyen Doğan Angay, ABD'nin İsrail'e cesaret veren, zulmü kollayan, kışkırtan politikalarının deşifre edilmesi gerektiğini kaydetti. Angay, hükümetin İsrail ile askeri ve ekonomik ilişki içinde olmasını eleştirerek, ''İsrail'in Gazze'deki zulmü mutlaka durdurulmalıdır. AK Parti iktidarı, İsrail'i kuşatan, tecrit eden ve saldırıyı durdurmaya zorlayan somut adımlar atmalıdır" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?