7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kılınç'tan yangın uyarısı

Mardin Mühendisler Odası Başkanı Mehmet Kılınç, yeni yerleşim alanlarında kurulan yaklaşık 7 bin konutta yangın söndürme sisteminin olmadığını söyledi.
Mühendisler Odası Başkanı Mehmet kılıç, "Bakanlar kurulu tarafından 2007 yılında çıkarılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan, 'Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik' kapsamında 2 bin metrekare üzerindeki binalarda yangın söndürme sistemlerinin proje içinde yer alması zorunlu hale getirilmesine rağmen halen böyle bir sistem kurulamamıştır. Konutlarda yangın söndürme sistemlerinin kurulması ile birlikte, yangınlara daha erken müdahale etme imkanı doğacak ve yangının vereceği zararlar asgari düzeye
inmiş olacaktır. Bundan sonra yapıların projelerinde yangın sistemlerinin proje içinde yer alması zorunludur. Projesinde yangın sitemi olmayan yapılara odamız vize vermeyecektir" dedi.
Makine mühendislerine yangın söndürme projesi konusunda eğitim veren Türkiye Makine Mühendisleri Odası üyesi ve Yangın Tesisat Eğitmeni ve sınav değerlendirme merkezi üyesi Dr. Sabahattin Bozbey ise, makine mühendislerine binaların yangından korunmasına yönelik ekipman ve tesisatların projelendirilmesi konusunda üç günlük eğitim vereceklerini söyledi. Eğitime katılan makine mühendislerinin sınava tabi tutulacağını ifade eden Bozbey , "Eğitime, Batman, Diyarbakır ve Mardin illerinden 15 makine mühendisi katıldı. 2 bin metrekare üzerinde ve 100 odalı otellerde zorunlu hale getirilen yangın söndürme sistemlerinin yapı projesine dahil edilmesi ve vize yetkisinin Makine Mühendisleri Odalarına verilmesi ile meslektaşlarımıza proje konusunda eğitim vereceğiz. Eğitim sonunda sınavda başarılı olan arkadaşlarımıza yetki belgesi verilecek. Bundan sonra yapılacak bina projelerinde yangın sistemi projesi de dahil edilecektir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?