5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kimsesiz öğrencilere meslek

Mardin Halk Eğitim Merkezi tarafından yetiştirme yurdunda kalan öğrencilere yönelik meslek edindirme kursu veriliyor.


Musa Cihanner Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan ihtiyaç sahibi öğrencilerin bilgi ve becerilerini arttırmak, boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan eğitim kursları büyük ilgi görüyor.

Hafta içi her gün 13.00-16.00 saatleri arasında 1 ay süreyle verilecek bilgisayar kursuna katılan öğrencilere dönem sonunda sertifika verileceğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeyhmus Sümer, halka yararlı olabilecek her alanda kurs açmak ve bu konuda vatandaşların bilgi ve becerilerini harekete geçirmek istediklerini söyledi.


Yurtta kalan öğrencilere yönelik olarak bilgisayar ve giyim atölyesinde trikotaj kursları açtıklarını anlatan Sümer, 2007 yılı içinde 52 dalda 159 kurs açtıklarını belirterek, "Bölgemizde insan gücü potansiyeli oldukça yüksek düzeydedir. Önemli olan bu gücü doğru yerde, doğru zamanda harekete geçirebilmektir. Göreve geldiğimizde vatandaşlarımızın ilgisini çeken meslekleri araştırdık, ihtiyaç duyulan bilgi ve beceri alanlarını belirledik. Türkçe okuma-yazma, Arapça okuma-yazma gibi önemli konularda açtığımız kurslara vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Yoğun bir çalışma temposu içindeyiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 11:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
t.acar IP: 85.104.54.xxx Tarih : 17.12.2007 16:37:30

öncelikle güzel mardinimin güzel insanlarına da bu yakışır bence. halk eğitim müdürü sehmus sümer'i tebrik ederim bu güzel çalışma için.bu insanların yanında tabi en başta bu insanlar olmalı ama diğer okumamış insanlarımızda unutulmamalı ve mardin için güzel şeylerin devamı gelmeli diye düşünüyorum