7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kınalı keklikler doğaya salındı

Mardin Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından doğa dengesinin korunması amacıyla temin edilen 200 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Sulama alanlarına yakın alanlarda 500 kuş yuvası yapılırken, Çevre ve Orman İl Müdürü Fahrettin Ay, kuşların keneye karşı en iyi mücadele aracı olduğunu söyledi.

Mardin Çevre ve Orman İl Müdürü Fahrettin Ay, son zamanlarda yanlış avlanma ve başka etkenlerden dolayı nesli tükenme noktasına gelen kınalı kekliklerin çoğalması amacıyla temin edilen 200 kınalı kekliği doğaya bıraktıklarını söyledi. Avlanma sınırlarının daraltıldığını ifade eden Ay, kekliklerin doğaya bırakıldığı alanlarda avlanmanın yasaklandığını bildirdi. Kuş popülasyonunu koruyarak bitki ve ormana zarar veren böceklerle mücadele edildiğini vurgulayan Ay, "Doğanın dengesini korumak için hayvan ve bitki türlerinin dengede tutulması gerekir. Bir süre öncesine kadar bölgemizde kınalı keklik sürüler halindeydi. Bugün gittikçe azalmış hatta yok olma sınırına dayanmıştır. Kınalı kekliklerin çoğalmasını sağlamak amacıyla 200 kekliği doğaya bıraktık ve avlanma sınırlarını daralttık. Keklikleri bıraktığımız alanlarda ise avlanmayı yasakladık. Bitki ve hayvan türlerinin korunması ve doğal dengenin sağlanması gerekir. Sulak alanlarda yaşamını yoğunlaştıran keneye, ağaçlara zarar veren tırtıl ve diğer böceklerle mücadelenin en etkin yolu kuşların çoğalması ile mümkündür. Müdürlük olarak sulu alanlarda, kuşların kış aylarında barınmasını kolaylaştıracak ve yuva olarak kullanabilecekleri 500 barınak yaptık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 15:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?