4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Kızıltepe Davası bugün başlıyor

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 21 Kasım 2004 tarihinde terörist oldukları iddiasıyla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz olayıyla ilgili dava, Mardin Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülecek.

Basında ’Kızıltepe Olayı’ olarak bilinen davanın görülmesine bugün başlanıyor. Sabah saatlerinde başlayacak olan ilk duruşma, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma için sabah saatlerinden itibaren adliye önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın basına açık yapılacak olmasına rağmen, basın mensuplarının kameraları ve fotoğraf makineleri duruşma salonuna alınmazken, duruşmayı izlemeye gelenler titizlikle arandı.

Türkiye Barolar Birliği avukatları, Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyeleri Cavit Torun ve Faruk Ünsal, DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknaz Uca ve sivil toplum örgütü temsilcileri davayı izlemek üzere duruşma salonunda hazır bulundular. Davayı ayrıca İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Batman, Adana, Bursa baroları avukatları da izleyecek. Çok sayıda gazetecinin takip ettiği davada, görüntü ve fotoğraf çekilmesine izin verilmedi. Mardin Emniyet Müdürü İsmet Taşan, kalabalığı teskin etmek adına dava için alınan güvenlik önlemleri konusunda bilgi verdi.

Bu arada, baba ve oğlu Kaymaz’ı öldürmekten yargılanacak olan Yaşafettin Açıksöz, Mehmet Karaca ile Seydi Ahmet Töngel adlı özel harekat polislerinin duruşmaya katılmayacakları öğrenilirken, polisler için 2 ayrı cinayet iddiasıyla 12 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası, 1 polis hakkında da bir cinayet iddiasıyla 6 yıl hapis cezası talep ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 11:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?