5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kızıltepe davasında beraat kararı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, 21 Kasım 2004 tarihinde Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz'ı PKK militanı oldukları gerekçesiyle öldürdükleri iddia edilen 4 polis memuru beraat etti. 

Mardin Ağır Ceza Mahkemesi'nden güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e nakledilen ve kamuoyunda "Kızıltepe davası" olarak bilinen davanın son duruşması bugün Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, sanık polis memurları Mehmet Karaca, Yaşafettin Açıksöz, Seydi Ahmet Döngel, Salih Ayaz, maktulün kardeşleri Reşat Kaymaz ve Murat Kaymaz ile avukatları katıldı. Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddettiler. 

Savcı Ahmet Meriç, esas hakkındaki mütaalasında, sanıkların meşru müdafaa ve savunma sınırları içerisinde hareket ettiğini belirterek, beraatlerini istedi. Mahkeme, sanıkların beraatine karar verdi. Karar, polis memurları ve yakınları tarafından sevinçle karşılandı.
 
Duruşma sebebiyle sabah saatlerinde Eskişehir genelinde bine yakın polis memuru geniş güvenlik tedbirleri aldı. Polisler, şehir giriş ve çıkışları, otobüs terminali, tren garı ile adliye çevresinde görevlendirildi. Adliye çevresinde oluşturulan arama noktalarında ise, vatandaşlar tek tek üst aramasından geçirildi. Resmi kurumlarda işi olan kişilerin geçişine, üzerleri arandıktan sonra izin verildi. Bu arada, çıkması muhtemel olaylara karşı adliye önünde bir akrep aracı ile 112 ambulansı da hazır bekletildi. Özel harekat polislerinin ise yüksek binalarda görev aldıkları görüldü. İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel de, adliye çevresinde incelemelerde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 18:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysel can IP: 88.229.138.xxx Tarih : 22.04.2007 16:41:59
çok büyükk haksızlık yapıldı bu kararı kınıyorum suçlular cezalandırılmalıydı...her ne olursa olsun bi çocuğu yargılamadan öldürmek insanlık dışıdır...