29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Kızıltepe Kaymakamı wep sitesinde kendini savundu

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 21 Kasım tarihinde baba-oğul Ahmet ve Uğur Kaymaz’ın öldürülmesi olayının ardından görevinden alınarak vekaleten Erzurum Vali Yardımcılığı’na atanan Kızıltepe eski Kaymakamı Engin Durmaz, bir web sitesine gönderdiği açıklamada kendisini savundu.

Kızıltepe eski Kaymakamı Engin Durmaz, basın mensuplarının kendisiyle röportaj yapmak istemesine rağmen sadece kaymakamlar@groups.msn.com sitesine açıklama gönderdiğini ifade ederek, "Bir kaymakam, nokta operasyonu yapmaz. Bir üst kuvvetin emir ve komutasında yürütülen faaliyetlerden, belirli çalışmalardan haberdar olmaması gibi ben de haberdar değildim. Ama beni görevden alarak havayı normalleştirmeye çalıştılar" dedi. Engin Durmaz, web sitesine gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ben devlet memuruyum. Sadakat ve suskunluk çok yakışıyor. Sıradan olmak ve kalmak tercihimdir. Erzurum’dayım ve hala Kızıltepe Kaymakamı’yım. Vekaleten bulunduğum yerden söyleyeceklerimle ilçemde kazandıklarımızı kaybetmek istemem. Bir ilçede kaymakam üzerinden hiçbir şey çözemezsiniz. Kaymakamı çalıştırmanız gerekir. Ne amaçla olursa olsun yanımda olanlara teşekkür ediyorum. Klasik ve bayat bir söz, ama devletin işi yarım kalmaz. Özel yaşamında beceriksiz pek çok adamın devlet makamlarında devasa başarılarını gördüm. Sanıyorum Kızıltepe Turgut Özal Mahallesi’ndeki olayla devlete zarar vermek isteyenler sıkı çalıştı. Olayın üçüncü günü ’İlçemi geri istiyorum’ demiştim, sevdiğim bir meslektaşıma. Şimdi Erzurum’da üçüncü günüm, devlet ve mesleğime vereceğim başka bir şey var mı, bakacağım. Devletin beceriksizlere merhametinin yanıtı, işini iyi yapanların zarar görmesidir. Herkes kapıma geldi ve sordu. Bildiğimi ve gerçeği söyledim. Eğer Kızıltepe’de halk, kamu binaları ve devlet birimlerini yakıp yıkmamış, sokaklar kan gölüne dönmemişse şükürler olsun. Bir muhabirin dediği gibi sokaklarda çocuklar vardı ve tahrikler had safhadaydı, fakat karşılarında İsrail askeri yoktu. Kızıltepe yüz binden büyük bir nüfusa sahiptir. Tahriklere kapılmayan insanlar da teşekküre şayandır. Kısacası devlet büyüktür, biz devletimizle sadece bir bordro ilişkisinde değiliz, sadece kimlik taşımıyoruz. Onun taşıdığı şeyler sırtımızda onun verdiği şeyler zaten bizimdir. Bir kaymakam nokta operasyonu yapmaz. Bir üst kuvvetin emir ve komutasında yürütülen faaliyetten belirli çalışmalardan haberdar olmazsa bile kaymakama sorulur ve o normalleştirir havayı. Belli ki millet Brüksel’e giderken, biz Erzurum’a döndük. Daha hızlı olmamız gerekli. Dünya yuvarlak ve onlardan önce Brüksel’e varmalıyız."

Mardin
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 15:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat TÜRK IP: 85.108.188.xxx Tarih : 20.05.2006 05:50:12
Ne yazıktır ki böylesi üzücü olayların ardı arkası kesilmiyor... Kimileri provakatörler olayları kışkırtıyor diyor kimileri bir başka kulp takıyor... Ama ne varki bu arada olan gene vatandaşa ve devletin görevlisine oluyor.... Hangi mantıktır ki kızıltepedeki olaylardan kaymakamı mesul tutar... Ne yani kaymakam mı demiş gidin önünüze gelene ateş edin.. Kaldıki ben böyle bir olay olduğunuda inanmıyorum.. Yani önüne gelene ateş edildiğine.. Dışarıdan bakıldığında böylesi bir vak a için kaymakamın görevden alınması sadece komik ve gülünç geliyor... Mantık bu mantıksa kaymakam kadar muhtar muhtar kadar vali vali kadar başbabakan başbakan kadar bakanlar da suçludur... demem oki bu mantık çerçevsinden bakıldığında muhtardan başbakana kadar her kez eşit suça sahiptir... Şimdi sormak istiyorum.. 14 aralık 2004 te görevden alınıp vekaleten Erzurum vali yardımcılığına atnan Engin DURMAZ bu gün nerededir ve görevi nedir... saygılarımla Murat TÜRK....