2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Kızıltepe'de 35 gözaltı

DEMOKRATİK ÇÖZÜM ÇADIRINI SÖKEN POLİS 35 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 16 Mart 2011 tarihinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından kurulan 'Demokratik çözüm çadırı' polis ekipleri tarafından sökülürken, güvenlik kuvvetlerine mukavemette bulunan 35 kişi gözaltına alındı.

Özgürlük Meydanı'nda kurulan çadır, Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı kararı ile sabahın erken saatlerinde söküldü. Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp'ın da bulunduğu çadırı söken polis ekipleri, güvenlik kuvvetlerine mukavemette bulunan 35 kişiyi gözaltına alarak, çadırdaki eşyalara el koydu. Çadırın sökülmesinin ardından aynı yerde oturma eylemi yapan Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, polisin şiddet kullanarak kendilerini ve çadırda bulunanları darp ettiğini iddia etti. Alp, "Sabah

saat 04.00 sıralarında çevik kuvvet polisleri tarafından çadırımız söküldü. Bize şiddet uyguladılar. BDP ilçe başkanımıza da ciddi bir şekilde şiddet uygulamışlardır. Çadırda bulunan herkesi götürdüler" dedi.

Belediye Başkan Vekili Şerife Alp ve beraberindeki kalabalık gözaltına alınanlara destek vermek için oturma eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

DEMOKRATİK ÇÖZÜM ÇADIRINI SÖKEN POLİS 35 KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 12:43:04
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 18:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?