5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kızıltepe'de doktorlar gözaltında

Mardin'in Nusaybin ve Kızıltepe ilçesinde yapılanan operasyonda 30 yakın kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sağlık kuruluşlarında "Haksız kazanç elde ettikleri" öne sürülen kişilere yönelik Kızıltepe ve Nusaybin'de operasyon düzenledi.

Aralarında uzman doktorların da bulunduğu zanlıların Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı operasyon kapsamında sabah saat 04.00 sıralarında gözaltına alındıkları öğrenildi. Mardin Valisi Hasan Duruer, operasyonun gizlilik derecesinin devam ettiğini ve şimdilik bir açıklama yapmanın söz konusu olmadığını belirtti

Önceki haber

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapılanan operasyonda onlarca, kişi gözaltına alındı.

Aralarında uzman doktorların da bulunduğu zanlıların "Devleti haksız yere milyonlarca TL zarara uğrattıkları" gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, aralarında çok sayıda medikalci, uzman doktor, özel sağlık birimi çalışanı ile ayakçının da arasında bulunduğu zanlılar, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sabah saat 04.00 sıralarında şok bir baskınla gözaltına alındılar.

Zanlıların evlerine eş zamanlı yapılan operasyonda göz altına alınanlar Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildiler. Çok sayıda kişinin alındığı operasyonda kesin sayı belirlenememekle beraber zanlıların sayısının 10'dan fazla olduğu ve bu sayının çok daha kalabalık olabileceği öğrenildi. Emniyet yetkilileri operasyonun sürdüğünü ve şimdilik bir açıklama yapmanın söz konusu olmadığını belirttiler.

Gözaltına alınan kişilerin sorgusuna Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde başlandığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 11:31:17
Güncelleme :9 Haziran 2009 Salı 00:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?