2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Kızıltepe'de haşerelere karşı ilaçlama

KIZILTEPE BELEDİYESİ'NDEN İLAÇLAMA

Mardin'in Kızıltepe Belediyesi'ne bağlı Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri havaların ısınmasıyla beraber olası sinek, sivrisinek ve haşerelerle mücadele amacıyla ilaçlama çalışmalarına yoğunluk kazandırdı.

Kızıltepe Belediyesi Veteriner Müdürü Hasan Karaaslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yılın her döneminde ilaçlama çalışmalarının sürdürüldüğünü, karasinek, sivrisinek ve haşerelerin ortaya çıktığı dönemlerde daha da yoğunlaştırıldığını belirtti. Kışın özellikle rögar, yağmur mazgalları, yumurta bırakmaya hazırlanan sinek, sivrisinek ve tatarcıklarla mücadele ettiklerini belirten Karaaslan, "Şubat ayında başladığımız ilaçlama çalışmalarımızı havaların ısınması ile birlikte larva, karasinek, sivrisinek, fare başta olmak üzere kent merkezi cezaevi ve Hastaneler de sürdürmekteyiz" dedi.

Karaaslan, Kızıltepe halkının duyarlı davranmasının, çalışmalarına katkı sağlayacağını belirterek, vatandaşlardan su birikintilerini ve açıkta akan sular için mahalle muhtarlıklarına ya da Belediye'yi arayarak bilgi vermelerini rica etti. Karaaslan, "Kızıltepe halkına geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da sineksiz bir yaz yaşatmayı hedefliyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın verecekleri destek, hem kendi sağlıkları hem de çocuklarının sağlığını korumada önem arz etmektedir. Yılın hemen her döneminde

yapılan ilaçlama çalışmalarına kent merkezinde başlayan ekiplerimiz, ilaçlama işlemlerini park, bahçe ve mesire alanlarında da sürdürecek" diye konuştu.

İlçe genelinde başlatılan ilaçlama çalışmaları sürüyor.

KIZILTEPE BELEDİYESİ'NDEN İLAÇLAMA
KIZILTEPE BELEDİYESİ'NDEN İLAÇLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 11:19:00
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 17:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?