5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kızıltepe'de korucular dernek açtı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Geçici Köy Korucuları (GKK) Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı. Postane Caddesi üzerinde bulunan dernek binasının açılış töreni İstiklal Marşı'nın okunuşu ve şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Kızıltepe GKK Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış törenine 70. Mekanize Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, 4. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Karadayı, İl Jandarma Komutanı Alaattin Katı, Yarbay Ümit Şengör, Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ali Ertaş, Mardin GKK Derneği Başkanı Orhan Kandemir, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile işadamları, korucular, aileleri ve yakınları katıldı.

Dernek binasında açılış öncesi konuşma yapan Kızıltepe Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demircan, "Kanunlarda yer almayan ve olması gereken haklarımızın ilgililere iletilmesi, çeşitli nedenlerle mağdur olan üyelerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili birimlerle diyalog kurulması, ülke menfaatlerinde biz geçici köy korucularının da yasal çerçeve içerisinde söz sahibi olduğumuzu belirtmek ve biz korucuların birlik ve beraberliğini sağlamak maksadıyla böyle bir dernek açılışını yaptık" dedi.
Yapılan konuşmalarına ardından çalan davul zurna eşliğinde dernek binasının açılışını Kaymakam Osman Tunç, 70. Mekanize Zırhlı Tugay Komutanı Tayyar Süngü, 4. Hudut Alayı Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Mehmet Karadayı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, İl Jandarma Komutanı Alaatin Katı ile birlikte yaptı. Dernek binasında incelemelerde bulunan Tugay Komutanı Süngü ve beraberindekiler, Mardin'de bugüne kadar şehit olan geçici köy korucularının fotoğraflarının sergilendiği panoyu uzun süre inceledi.

Açılışa katılanlara yapılan ikramların ardından tören sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kamil Karadayı IP: 85.107.217.xxx Tarih : 18.03.2009 02:55:43

dernek herkeze hayırlı ugurlu olsun bir yenilerine inş tüm mehmetcik ailelele rinin elerinden öperim