7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kızıltepe'de mahalle sayısı 16'ya çıktı

KIZILTEPE'DE MAHALLE SAYISI 16'YA ÇIKARILDI

Mardin'in Kızıltepe Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda ilçede bulunan mahalle sayısı 10'dan 16'ya çıkarıldı. Yeni kurulan mahallelere '4 Nisan, Medya, Dunaysır, Mezopotamya, Aşiti ve Şehitlik' isimlerinin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kızıltepe'de bazı mahallelerin büyümesiyle birlikte kamu hizmetinin kolaylaşması için, Yeni Mahalle, Tepebaşı Mahallesi, İpek Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Turgut Özal Mahallesi'nin her birinin ikiye ayrılması ve Atatürk Mahallesi'nden Vatan Caddesi'nin batısında kalan kısmın Atatürk Mahallesi'nden ayrılarak Cumhuriyet Mahallesi'ne katılması ile Koçhisar Mahallesi ve Ersoylu Mahallesi'nin her birinden bir kısmın ayrılarak ayrılan iki kısmın birlikte bir mahalle olması kararı verildi.

Kararla birlikte Yeni Mahalle'den ayrılacak olan mahalleye 'Dunaysır Mahallesi', Koçhisar Mahallesi'nden ayrılacak olan mahalleye 'Mezopotamya Mahallesi', Tepebaşı Mahallesi'nden ayrılacak olan mahalleye '4 Nisan Mahallesi', İpek Mahallesi'nden ayrılacak olan mahalleye 'Şehitlik Mahallesi', Atatürk Mahallesi'nden ayrılacak olan mahalleye 'Aşiti Mahallesi' ve Turgut Özal Mahallesi'nden ayrılacak olan mahalleye de 'Medya Mahallesi' isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Halka daha iyi hizmet vermek için mahalle sayısını artırdıklarını belirten Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, ilçe nüfusunun artmasıyla birlikte mahalle sayısının yetersiz kaldığını belirterek, mahallelere hizmet götürülmesi açısından yeni mahallelerin kurulması kararını aldıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 11:18:00
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 16:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?