5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kızıltepe'de Nevruz kutlamaları

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde devam eden Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcal'ın posterleri ve terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açıldı. Kutlamalarda sık sık terörist Öcalan ve terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

Kızıltepe Belediyesi yakınında sabah saat 10.00 sıralarında başlayan Nevruz kutlamaları geniş güvenlik önlemleri altında devam ediyor. Kutlama alanına girmek isteyenler tek tek aranarak tören alanına alındı.
 
Nevruz kutlamalarına yaklaşık olarak 20 bin kişi katıldı. Törende terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ve terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları açıldı.

Sık sık terör örgütü ve elebaşı Öcalan lehine sloganlarının atıldığı Nevruz kutlamalarında ilk olarak Grup Uğur Kaymaz sahne aldı. Çocuklardan oluşan koro Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Ardından sahne alan Ozan Ferhat, Kürtçe söylediği şarkılarla alandakileri coşturdu. Alandaki duvarlarda Abdullah Öcalan'ın ve DTP'li Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Ferhan Türk'ün posterlerinin yan yana asılı olduğu görüldü. Olaysız geçen kutlamalarda DTP'li Belediye Başkan adayları ve encümen adaylarının tanıtmasının ardından Milletvekili Hasip Kaplan ve Belediye Başkanları hep birlikte barışın sembolü olan beyaz güvercin uçurdu. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan alandakilerin Nevruz'unu Türkçe, Kürtçe ve Süryanice kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 19:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
paşalı IP: 85.99.30.xxx Tarih : 24.03.2009 15:04:45

bu kendi vatanına ve ekmeğini yediği toprağa ihanettir toprağına ve vatanına ihanet edenler hiç bir zaman  yer yüzünde devlet kuramıyacaktır...