5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kızıltepe'de sandık başkanlarına eğitim

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 101 bin 657 seçmenin oy kullanacağı yerel seçimler için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Mardin'in en büyük ilçesi olan ve 199 bin 730 kişilik nüfusu ile Türkiye'nin birçok ilinden de daha büyük bir ilçe olma özelliğini taşıyan Kızıltepe'de İlçe Seçim Kurulu seçim hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Yoğun seçmen nüfusu ile siyasi partilerin iştahını kabartan Kızıltepe'nin seçim atmosferinin gittikçe ısındığı şu günlerde ilçede seçimi gerçekleştirecek olan Seçim Kurulu da hazırlıklarda son aşamaya geldi. İlçede 411 sandıkta gerçekleşecek seçimde sandık başkanları olarak görev alacak kamu çalışanlarına görevlerinin hatırlatıldığı bir bilgilendirme semineri verildi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Necmettin Kafalı ile İlçe Seçim Kurulu Müdürü Cevat Cesur Yurdakul'un başkanlığında; Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen seminerde, ilçede kurulacak sandıklarda görev alacak sandık başkanlarının tamamı hazır bulundu.

İki ayrı oturumla gerçekleşen seminerde İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Necmettin Kafalı ile Kurum Müdürü Cevat Cesur Yurdakul birer konuşma yaparak sandık başkanlarının dikkat etmeleri gereken kuralların altını bir kere daha çizdiler.

Seçimde uygulanacak hususlar ile ilgili sinevizyon gösterimi eşliğinde sunum yapan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Yurdakul, sandık başkanlarına yetki ve görevlerini hatırlattı. Yaklaşık iki saat süren seminerde sandık başkanlarının sorularını da cevaplayan Kafalı ile Yurdakul, İlçe Seçim Kurulu olarak 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili yapılan bütün hazırlıklarda sorunsuz şekilde son aşamaya gelindiğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?