8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Kızıltepe'de sıcaklar etkili oluyor

Kızıltepe ilçesinde hava sıcaklığı 43 dereceye kadar yükselirken Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Kasap, sıcaklardan dolayı vatandaşları uyardı.

Kızıltepe'de vatandaşlar havuz ve parklarda serinlemeye çalışıyor. Son günlerde sıcaklardan dolayı hastaneye başvuran vatandaş sayısı da arttı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Kasap, "Sıcaklardan korunmak için vatandaşlarımızın 10.00 ile 17.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerekir. Çıkıldığı takdirde sıcaklardan korunmak için açık elbiseler giyilmeli, cilt kanseri gibi problemler için krem kullanılmalı.

Vatandaşlar hijyene önem vermelidir. Eğer hijyen ihmal edilirse hem sıcakların etkisi hem de hijyenik ortamın olmamasından ishal gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Hafif yemekler tercih edilmeli, sebze meyve ve bol sıvı tüketilmelidir. Sıvı içecekler içilirken aşırı soğuk olmamalı aksi takdirde solunum yollarında hastalanmalara yol açar" dedi.

Kızıltepe'deki tüm pastanelerde dondurma ve soğuk içeceklerin de satışı yüzde 100 arttı. Pastane personeli Ahmet Tatlıcıoğlu, sıcakların kendini göstermesiyle dondurma ve soğuk içecek satışının arttırdığını belirterek, "Daha önce 3 günde 20 koli su satarken şimdi ise 1 günde yaklaşık 20 koli su satıyorum" şeklinde konuştu.
Kızıltepeli klima ve vantilatör satıcısı Talip Adıbelli ise, son günlerde etkisini gösteren aşırı sıcakların klima ve vantilatör satışlarında yüzde 100'lük bir artış sağladığını belirtti. Bu arada vatandaşların bir kısmı serinlemek için ilçede bulunan havuzları ve parkları kullanırken, bazıları da hafta sonu Yüceli beldesindeki şelaleye, Nusaybin ilçesi yakınlarındaki Beyaz Su'ya giderek serinliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 17:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan geneli IP: 88.231.196.xxx Tarih : 21.08.2008 12:58:49

bende kızıltepeden bu sıcakları düşürmeseniz gelecek dünya daha ısınacak belki kızıltepe kerbela oldu yine bütün evler yıkılacak kerbela olacak by saygı duymuyorum size