3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Kızıltepe'de yaz futbol okulu start aldı

Kızıltepe İlçesi'nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce yürütülen "Sporla Tanış Projesi" çerçevesinde açılan yaz futbol kursu, çalışmalarına başladı. 

Minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilen çalışmalar, Kızıltepe Stadı'nda yapılıyor. Futbol kursuna 50 seçilmiş öğrenci katılırken, çalışmalar haftanın pazartesi, çarşamba ve cuma günleri gerçekleştiriliyor. Kurs hocası Milli Takımlar Mardin Bölge Antrenörü Mehmet Bozan, amaçlarının genç ve yetenekli çocuklara futbolun temel teknik ve taktiklerini öğretmek olduğunu belirterek, "Her yıl milli takımlarımıza değişik yaş gruplarında seçmeler yapıyoruz. Bu seçmeler sonucunda çok yetenekli futbolcuları milli takımlara kazandırmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız haftada 3 gün, günde 2'şer saatten yapılmaktadır. Kursumuza çok yoğun bir ilgi var, ancak kontenjanımız 50 kişi ile sınırlı. Amacımız, çocukları kötü alışkanlıklarından uzak tutmak ve onlara spor yaptırıp sağlıklı bir yapıya kavuşmalarını sağlamaktır. Bu gençlerimizi amatör ve profesyonel takımlarımızın alt yapısına kazandırmak amacındayız" dedi. 

Mardin bölgesinde özellikle de Kızıltepe'de büyük bir futbol potansiyelinin bulunduğunu söyleyen Bozan, "Destek verildiği takdirde çok yetenekli futbolcuların yetişeceğine inanıyorum. Bu çalışmalarda bize desteklerini sunan Gençlik ve Spor il ve ilçe müdürlüklerine teşekkür ederiz. Ayrıca bu yaz kursunda bize malzeme desteğinde bulunan ilçemiz esnaflarından Ali Osman Tutal'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bütün duyarlı iş adamlarımızı spora destek vermeye davet ediyoruz" diye konuştu. 

Kursiyerlerin velileri ise çocuklarına verdiği iyi eğitim dolayısıyla kurs antrenörü Mehmet Bozan'a teşekkür ederek, böylesi kursların her zaman yapılması gerektiğini ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 17:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?