5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kızıltepeli köy muhtarının başarısı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Yumurcak köyü sakinleri köy ilköğretim okulunun su ihtiyacını karşılamak için kendi imkanlarıyla kuyu sondaj çalışmalarına başladı.

Kızıltepe'ye 25 kilometre mesafede bulunan 150 haneli Yumurcak köyünde 8 yıllık taşımalı eğitimin verildiği ilköğretim okulundaki su sorununu çözmek için harekete geçen Köy Muhtarı Sedat Durak, okula su sağlayacak kuyu için sondaj çalışmalarına başladı. Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç'un da desteğiyle kuyu sondaj çalışmalarını başlatan Muhtar Sedat Durak, köy öğrencileri ile birlikte taşımalı olarak okulda öğrenim gören 380 öğrencinin daha hijyenik ve daha rahat bir eğitim görebilmeleri için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen görevi yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Okul bahçesine daha önce dikilen fidanların su sıkıntısından dolayı kuruduğuna dikkat çeken Durak, "Köyümüzde daha önce derme çatma bir okul vardı. Bu okulun yerine yetkililerle yaptığımız görüşmeler sonucunda 8 derslikli yeni bir okul yaptırdık. Ancak bu okulumuzun suyu yok. Suyun hayatımızdaki önemini biliyoruz. Susuzluktan kaynaklanacak onlarca hastalık türü var. Bu hastalıkların baş göstermesinin önüne geçmek için muhtar olarak; imamımız ve öğretmenlerimizle birlikte köy sakinleriyle görüştük. İhtiyaç olan kuyu için gereken parayı topladık. Bugün bu hayırlı işin başlangıcını Sayın Kaymakamımız Osman Tunç Beyin katılımıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Kuruyan ağaçlarımızın yerine de yenilerini ekiyoruz" şeklinde konuştu.

Kuyu sondaj çalışmasının başlaması ve ağaç dikim töreni için köye gelen Kaymakam Tunç da çalışmaların başlatılmasına vesile olan Yumurcak köyünün genç muhtarı Durak'ı çalışmalarından dolayı kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 13:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MERTCAN DURAK IP: 78.191.68.xxx Tarih : 15.04.2009 18:39:32

HELAL OLSUN KİMİN AMCASI ÇOK İYİ DÜŞÜNMÜŞSÜN AMCA BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM :D