8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Kızıltepe'ye Ankara'dan yardım

Ankara'da bulunan Kızıltepeliler Derneği'nden ilçede yaşayan engellilere tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Ankara Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden engellilerin hayatını kolaylaştırmak için engelli 20 vatandaşa tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Adnan Menderes İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalyeleri verildi. Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıraç Atan ve kalabalık bir topluluğun da hazır bulunduğu törende konuşan Ankara Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Fahrettin Enez, 2005-2007 yılları arasında Kızıltepe ve çevresinde yardıma muhtaç 8 bin öğrenciyi giydirdiklerini hatırlatarak, "Eğitim için yaptığımız yardımların yanında istedik ki bedensel engelli hemşerilerimize de katkımız olsun. Bedensel engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarının kolaylaştırmak adına Milli Piyango idaresinden dernek olarak 20 tekerlekli sandalye temin ettik. Amacımız bu gibi yardımları dernek olarak sürdürmektir. Biz bu yardımları yaparken aynı çabayı hayırsever iş adamlarımız ve ilimiz adına faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden de bekliyoruz" dedi.

Engelli vatandaşlarla ilgilenen katılımcılar, sorunları dinleyerek ihtiyaçlar konusunda notlar aldı. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için benzer yardım çalışmalarını Kaymakamlık olarak da sürdüreceklerini belirten Kaymakam Fecri Fikret Çelik, ilçedeki yardıma muhtaç engellilerin Kızıltepe Sakatlar Derneği ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca tespit edildiğini bu envanterin ortaya çıkmasıyla Kaymakamlık olarak da yardım çalışmalarında bulunacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 19:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut IP: 88.254.94.xxx Tarih : 13.04.2008 09:34:44

Bu haberi okuduğumda çok sevindim gerçekten tüm yardım severlere buradan teşekkürlerimi iletiliyorum.bu tür kampanyaların daha da yaygınlaştırılmasını diliyorum...