20
Nisan
2024
Cumartesi
MARDİN

Kızıltepe'ye yeni otobüsler

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde şehir içi ulaşımı sağlayan halk otobüslerinde yenileme çalışmalarına başlandı. Değişik hatlarda çalışan ve eskiyen 36 halk otobüsünden 20'si yenilendi.

Kızıltepe Şehir içi Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Zeynelabidin İncesu, yeni aldıkları 20 adet midibüs ile yolcularına daha iyi bir hizmet sunmak için çalıştıklarını, değişimin iki parti şeklinde gerçekleştireceklerini söyledi. İncesu, "2006 yılında hizmet vermeye başladık, araçlarımızın eskimesi sonucu çok şikayet aldığımızdan dolayı mevcut 36 aracımızı iki aşama ile yenilemeye karar verdik. İlk etapta getirdiğimiz 20 yeni aracımız klimalı, engelli vatandaşlarımız için rampalı ve son sistem olmasına dikkat ettik. Geri kalan 16 aracı ise ikinci etapta değiştirerek eski araçları fabrikaya takasa vereceğiz. Yapmış olduğumuz bu yenileme halkımız için hayırlı olsun. Şoförleri ve özellikle halkı bozuk para bulma ve taşıma derdinden kurtaracağız. Kartlı sistemli yeni araçlara önümüzdeki aydan itibaren geçeceğiz. Önceki araçların alt yapı ve yolların kötü olması nedeniyle birkaç yıl içinde hurdaya çıktı. Yeni araçlarının aynı akıbette uğramamaları için belediyeden altyapı çalışmalarının oturtmasını bekliyoruz" dedi.

İncesu, Kızıltepe halkına daha iyi hizmet için çaba sarf ettiklerini ve buna devam edeceklerini kaydederek, "Şehiriçi ulaşımda emniyet mensupları, gaziler, şehit yakını ve basın mensupları ücretsiz faydalanacak. Bu konuda oluşabilecek sorunlar için bütün araçlarda şikayet telefon numaraları bulunacak. Yeni alınan 20 halk otobüsü ile ilçe merkezinde tanıtım amaçlı tur atılan yeni midibüslerde standart olarak klima ve engelli rampasının yanı sıra, arka tarafta 4 adet gömülü katlanabilir koltuk bulunuyor" diye konuştu  

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2013 Çarşamba 14:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?