2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

Kömür operasyonu: 40 gözaltı

Mardin polisinin yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü ve ildeki kamu kurumlarının kömür ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan ihalelere fesat karıştırılması iddiaları kapsamında 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 20'sinin kamu görevlisi olduğu ve aralarında bir başhekim ve okul müdür-yardımcılarının bulunduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, bir yıl önce başlatılan soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde kamu kuruluşlarının ısınma ihtiyacının karşılanmasına dönük ihaleler mercek altına alındı. İhalelere fesat karıştırıldığı iddiaları kapsamında polisin incelemeye başladığı ihalelerde özellikle kömür firmaları takibe alındı. Okulların da kömür ihalelerini inceleyen polis aynı usulsüzlüklerin buralarda da yer aldığını belirledi. Şehirdeki hastaneler, okullar ve bazı diğer kamu kuruluşlarının ısınma giderleri için

yapılan ihalelerin tamamını inceleyen ekipler harekete geçti. Bir hastanenin başhekimi K.E., hastane müdürü, okul müdürleri, yardımcıları ve kömür firması yetkililerinin de yer aldığı 40 kişi gözaltına alındı.

Bu sabah gerçekleşen operasyonda gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor. Polisin soruşturma kapsamında bir çok ihale ve belgeyi inceleyeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 17:58:05
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 19:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?