8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Korucular saldırıyı kınadı

Mardin Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Kandemir, Cizre'de 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu hain saldırıyı kınadıklarını açıkladı.


Mardin Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Kandemir, dernek binasında düzenlediği açıklamada yapılan saldırıları nefretle kınadıklarını belirterek, şunları söyledi:


"Amaçları huzuru bozmak, kardeş kavgasını başlatmak ve bölgeyi hatta ülkeyi istikrarsızlığa sürükleyip kaos ortamı oluşturmak olan, eli kanlı terör örgütü PKK iyi biliyor ki bu olaylarla bir yere varamayacaktır. Bunlar beyhude ve son çırpınışlardır. Huzuru bozmaya çalışan eli kanlı bölücü hainler dün yine iş başındaydı. Şırnak'ın Cizre ilçesi Nusaybin Caddesi'nde hudut nöbetinden dönen seyir halindeki Cizre Tank Taburu'na ait askeri bir araca İpek Yolu Camii civarında teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla çapraz ateş açıldı. Saldırıda 3 askerimiz şehit oldu, 4'ü ağır 9 askerimiz de yaralandı. Artık eskisi gibi gerekli desteği bulamayıp bitme noktasına gelen eli kanlı bölücü hainler, gider ayak ne kadar zarar verirsek kardır mantığıyla hareket ediyor. Halbuki yapılan hiçbir kötülüğün karşılıksız kalmayacağını en iyi bu bölücülerin bilmesi lazım."


Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğüne dikkati çeken Kandemir, ''Devlet şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır, tarih buna şahittir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Devletimizin tüm resmi, sivil kurumlarıyla ve millet olarak milli birliğimize ve beraberliğimize olan bağlılığımızı bugüne kadar kararlılıkla gösterdik. Ve ilelebet de göstereceğiz. Mardin Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Demeği olarak şehit askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, acılı ailelere, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve acılı milletimize de başsağlığı diliyor, terörü bir kez daha lanetliyor, bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyoruz" dedi

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 18:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ertaş IP: 88.252.102.xxx Tarih : 6.01.2009 12:15:30

maşallah dünün gangsterleri soyguncuları bugün ülkenin derdine düşmüş. bu ülkeyi orhan bey e teslim edin iki günde satar bu ülkeyi. sizin koruculuk maskesi altında yaptığınız işleri herkes biliyor artık