7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Köy korucuları dernek kurdu

Mardin'de 2 bin 496 gönüllü ve geçici köy korucusunun üye olduğu Mardin Geçici Köy Korucuları (GKK) Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı.

Mardin GKK Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış törenine 70. Mekanize Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Derik Kaymakamı Rıza Gençoğlu ve korucular katıldı. Dernek binasında açılış öncesi konuşma yapan Mardin Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Kandemir, 1984 yılından bu yana Mardin olarak 124 güvenlik görevlisini şehit verdiklerini 74 gazilerinin bulunduğunu belirterek, "Mardin genelinde 1984 yılından bu yana PKK ile yapmış olduğumuz mücadele sonucunda şehit ve gazi olan korucu ve korucu aileleri ile halen görev yapmakta olan korucularımızın yasal haklarının güncel olarak takibinin yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Kanunlarda yer almayan ve olması gereken haklarımızın ilgililere iletilmesi, çeşitli nedenlerle mağdur olan üyelerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili birimlerle diyalog kurulması, ülke menfaatlerinde biz GKK'ların da yasal çerçeve içerisinde söz sahibi olduğumuzu belirtmek ve biz korucuların birlik ve beraberliğini sağlamak maksadıyla böyle bir dernek açılışını yaptık" dedi.

Açılış sonrası 70. Mekanize Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Derik Kaymakamı Rıza Gençoğlu ve Mardin Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Kandemir birlikte açılış kurdelesini kestiler.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?