5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Köy öğrencileri sinemayla tanıştı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Alakuş köyü ilköğretim okulunun minik öğrencileri sinemayla tanıştı.

Alakuş köyünde birleştirilmiş sınıfta okuyan okulun 1.2. ve 3. sınıf öğrencileri hep adını duydukları ancak daha önce hiç gitmedikleri sinemayı görmek ve film izlemek üzere öğretmenleri refakatinde Kızıltepe'ye gelerek Onur Sinemaları'nda 'Kız Kardeşim Mommo' adlı filmi izledi.

Alakuş İlköğretim Okulu'nda öğrencilerinin sinema meraklarını fark eden öğretmenleri Abide Değer, ailelerinin iznini alarak öğrencilerini sinemaya getirdi. Heyecanları yüzlerine yansıyan minik öğrenciler merak içinde etrafı ve sinemayı dolaşıp incelediler merak ettiklerini sordular.

Öğretmen Değer, "Çocukların sinema ortamını görmelerini ve sinemadan haberdar olmalarını amaçlayıp, televizyon dışında da izlenecek farklı yerlerin ve şeylerin varlığından haberleri olmasını istedim. İlk sinema deneyimleri olduğundan onlar için özel bir durum" dedi.

Sinemanın kafeteryasında içeceklerini yudumlayıp, filmin başlama saatini bekleyen Alakuş İlköğretim Okulu'nun sevimli öğrencileri bir de sürpriz yaşadılar. Sinemaya gelen 'Komençero' da minik öğrencileri kırmayıp onlara şarkılar söyledi.

Filmi izlemek üzere salona alınan çocuklar, koşturarak ilk kez tanıştıkları sinema koltuklarına yerleşip mısırlarını yiyip filmlerini izlemeye başladı. Film bitiminde mutlulukları gözlerinden okunan öğrencilerden Berfin Yusufoğlu, "Servise bindiğimizde gideceğimiz yeri çok merak ediyordum. Bu yüzden yol çok uzun geldi. Vardığımızda sinemayı ilk defa görmenin heyecanıyla birlikte içimi mutluluk kapladı. Bu ortamı ilk defa öğretmenimle paylaştığım için mutluyum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?