5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Köy star 2009 yarışması yapıldı

Mardin Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nce yürütülen 'Beyaz Perde/Beyaz Sayfa' projesinin kapanışı 'Köy Star 2009' isimli yarışma ile yapıldı.

Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmaya Mardin Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedi Omay ve bin dolayında izleyici katıldı.

Mardin Valiliği tarafından finanse edilen projenin son ayağı olan 'Köy star 2009' yarışmasında projeye dahil olan çocuklar şiir, şarkı ve halk oyunları alanlarında yarıştılar. Proje kapsamında Mardin merkeze bağlı köylerden ve Kızıltepe, Şırnak ve Cizre'den gelen öğrenciler Atatürk Kültür Merkezi'nde şarkı, şiir ve halk oyunlarında kıyasıya yarıştılar.

Emniyet Müdürü Serdar Meriç, pek çok sosyal aktiviteden yoksun olan öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak istediklerini vurgulayarak, "Başarılı öğrencilere devletin şefkatli yüzünü göstererek, teşkilatımız ile öğrenciler arasındaki diyalogu geliştirecek sıcak ve samimi bir tanışma ortamı sağladık" dedi.

Amaçlarının polis-öğrenci ilişkilerini geliştirmek ve sosyal aktivite alanlarından yoksun olan öğrencilere moral vermek olduğunu belirten Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Serdar Yıldız, "Polis ile öğrenciler arasındaki diyalogun geliştirilerek sıcak ve samimi bir tanışma ortamı sağlamayı hedefledik. Proje kapsamında 3 ayda 3 bin 44 öğrenci Mardin merkeze bağlı köylerden, Kızıltepe, Şırnak ve Cizre'den getirilerek Mardin'de yaz boyunca süren sinema, gezi ve yemekten oluşan programa dahil edildi" şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrencilere 2 bisiklet, 2 dijital İngilizce-Türkçe sözlük, 2 adet mp3 ve çeşitli sürpriz hediyeler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?