7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Köylüler sağlık ocağı istiyor

Kızıltepe ilçesine bağlı Yumurcak köyü sakinleri köylerinde sağlık ocağı kurulması çağrısında bulundular.

Kızıltepe'ye bağlı 150 haneli Yumurcak köyü sakinleri köylerine sağlık ocağı kurulması için çocuk yaşlı demeden köy meydanına toplanarak taleplerini dile getirdiler. İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan köyde yaklaşık bin 600 kişilik nüfusun olduğuna işaret eden Yumurcak köyü Muhtarı Sedat Durak, "Nüfus ve hane olarak Kızıltepe'ye bağlı en kalabalık köylerin başında geliyoruz. Buna karşın birinci derece sağlık ve tıbbi tedavi ihtiyaçlarımızı gidermek için Kızıltepe'ye gitmek zorunda kalıyoruz. Köyümüz küme köyler arasında en merkezi konumdadır. Çevre köylerin hemen hepsi mesafe olarak çok yakınlar. Köyümüzün konumu ve yoğunluğu da göz önünde bulundurularak, köyümüze bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz" dedi.

Taleplerini ilgili birimlere ulaştırmak için köy halkı olarak seslerini basın yoluyla duyurmakta karar kıldıklarını belirten Muhtar Sedat Durak, "Bugün yaşlı çocuk demeden sağlık ocağı isteğimizi bir kere de basın mensupları aracılığıyla duyurmak istedik. 7'den 70' e çocuk yaşlı demeden köy meydanında toplandık. Amacımız, köyümüzün talebini avazımızın çıktığı kadar haykırmaktır. Bugün burada toplanan kalabalık kararlılığını da ortaya koymuş oluyor. Sonuç almadığımız taktirde bu talebimizi değişik mecralarda duyurmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Sağlık ocağı taleplerini köyde bulunan araçların üzerine yapıştırdıkları dövizlerle de gündemde tutan Yumurcak köyü sakinleri, daha önce köylerine okul yapılması için çağrıda bulunmuş, bu taleplerini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e bizzat ulaştırarak dile getirmişlerdi. Bakan Çelik, Yumurcak köyüne okul yapılması talimatı vermişti.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?