5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kral'dan örnek davranış!

Galatasaray ve Milli Takım'ın Eski futbolcusu Hakan Şükür, Bilge Köyü'nün çocukları ile birlikte Mardin 21 Kasım şehir stadyumunda maç yaptı.

Mardin 21 Kasım Şehir Stadında oynanan dostluk maçı öncesi ünlü futbolcu Hakan Şükür, stada seyircilerin yoğun tezahüratı eşliğinde sahaya çıktı. Seyircileri "En büyük kaptan bizim kaptan", "Mardin seninle gurur duyuyor" tezahüratları eşliğinde selamlayan Hakan Şükür burada kısa bir konuşma yaptı.

Bu üzücü olayların buradaki çocuklara unutturmak için elimizden geleni yapmaları gerektiğini belirten Hakan Şükür, "Biz bu olayı onlara inşallah unuttururuz bizim işimiz insanları mutlu etmek ve her şeyden önce kardeşlik dostluk hoşgörü kazanmış bir dünya istiyorum" dedi.  Mardin'in futbol ve spor anlamında büyük yeteneklerin olduğunu söyleyen Şükür, Bunların değerlendirilmesi halinde hem Mardin için hem de Türkiye için büyük kazanımlar olacağını ifade etti.

Bilge köyü için sahaya çıkan sanatçı Murat Kurşun "Bizim bu çocuklarla bir şeyleri paylaşmamız lazım onları mutlu edebiliyorsak ne mutlu biz zaten tüm Türkiye onlara sahip çıktı. Bizde elimizden geleni yapıyoruz."dedi.

MARDİN'E YATIRIM YAPACAK

Bölgeden kaliteli futbolcuların yetiştiğini ve bu alanda yatırım yapmayı düşündüğünü belirten Şükür, "Futbolculuk yaptığım dönemlerden biliyorum. Gerek bölge takımları ile yaptığımız maçlar sırasında, gerekse de bu bölgeden olup ta büyük takımlarda oynayan arkadaşlarımdan duyduklarımla biliyorum ki, spor anlamında burada büyük eksiklikler var. Ben de yatırımlarımı bu alana yönlendireceğim. Ve bu kentlerden biri de Mardin olacak" diye konuştu.

Bilge Köyü çocuklarından oluş iki ayrı takımın birinde Hakan Şükür ve Mardinli sanatçı Murat Kurşun oynarken diğer takımda ise Mardinspor yönetim kurulu başkanı Tekin Alkan oynadı. 20'şer dakika iki ayrı devre halinde oynanan maç 2-2 berabere biterken maçta Bilge çocuklarının performansı ise dikkat çekti.

Maçı izlemeye gelenler arasında Bilge Köyü çocuklarının ailelerinin yanında Vali Hasan Duruer, ünlü sanatçılar Ali Şan, Bedri Ayseli, Meltem Cumbul ve Mardinspor futbolcuları vardı. Hakan Şükür'le aynı takımda top koşturan ve katliamda anne ve babasını kaybeden 12 yaşındaki Ahmet Çelebi, her zaman televizyonda gördükleri Hakan Şükür gibi biri ile futbol oynamanın kendisi için dünyalar bedel olduğunu söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 15:21:26
Güncelleme :4 Ekim 2009 Pazar 15:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?