7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kredi kartları esnafı zorda bıraktı

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Tutaşı Mardin'de kredi kartlarının küçük esnafı kapatma noktasına getirdiğini ileri sürdü. 

Alışverişte büyük marketlerin kredi kartı avantajı ile ayakta durduklarını savunan Tutaşı, küçük esnafın ise kepenk kapatma aşamasına geldiğini söyledi.

Bankaların kredi kartları ile sıcak parayı topladığını ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, küçük esnafın büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti. 

Memurun, işçinin ve çalışanların kredi kartları sayesinde ceplerinde para göremediklerini vurgulayarak "Çalışanlar alışverişlerini kredi kartları ile yapıyor. Büyük marketler bu sayede ayakta duruyor. Ancak küçük esnaf kepenk kapatma aşamasına geldi. Çalışanların maaşları otomatik olarak kredi kartı borcuna gidince, piyasada sıcak para sıkıntısı çekiliyor. Yaşanan global kriz ile birlikte bir çok işyeri kapandı ve işsizler ordusu oluştu. Maaşlı ve ücretliler, sıcak para kullanmadıkları için alışveriş dozunu da kaçırıyor. Çalışanlar sıcak para ile alışveriş yaparsa, ihtiyacı ve cebindeki para kadar alış veriş yapar. Bu durum bankaların işine yarıyor. Sıcak para akışı olmayınca küçük esnaf perişan oluyor, piyasalarda durgunluk ve ekonomik istikrarsızlık yaşanıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 14:31:10
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 14:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?