5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kültür Elçilerine sertifika

"Mardin Kültür Elçilerini Arıyor" projesi kapsamında kırsal kesimde bulunan öğrenciler Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Geziye katılan öğrencilere sertifikaları verildi.

GAP Eylem Planı çerçevesinde ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mardin Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından hazırlanan "Mardin Kültür Elçilerini Arıyor" projesi kapsamında kırsal kesimde bulunan öğrenciler Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Geziye katılan öğrencilere Erdoba Babil Konağı'nda sertifika verildi.

Sertifika törenine Mardin Belediye Başkan Vekili Zeynel Abidin Bakırcı, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Selim Uçar, Mardin Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Şeyhmus Dinçer, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Dilmen, dernek üyeleri ve kamu kurum müdürleri katıldı. Sertifika töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Zeynel Abidin Bakırcı, kültür elçileri yetiştirme projesi kapsamında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Tarihimizin korunması için gönüllü insanlara ihtiyacımız var.

Şehrimizi özde sevip, geliştirmek için artık iş yapma zamanıdır. Kültür elçileri gençlerimiz, yaşam boyu Mardin'e hizmet yapacak ve şehrimizi tanıtacaklar" dedi.
Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Şeyhmus Dinçer, projeyi Mardin'in Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizm başkenti haline getirilmesi ve bu sayede sosyal ve ekonomik anlamda geri kalmışlığın önüne geçilmesi için hazırladıklarını belirtti.

Öğrencileri grup halinde gezdirdiklerini ifade eden Dinçer, "Proje kapsamında Mardin merkez ve ilçeleri Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Ömerli, Derik, Mazıdağı, Dargeçit, Savur ve Yeşilli'deki liselerde okuyan ve ekonomik durumu düşük olan 300 Mardinli gencimizden gruplar oluşturulacaktır. Bu öğrencilere Mardin ilinin tarihi ve turistik mekanlarıyla ve ilimizdeki turizm potansiyeliyle ilgili teorik bilgiler veriyoruz. Şu anki grubumuz Mazıdağı ve Nusaybin'den oluşan 48 öğrencilerimize Mardin, Midyat, Savur, Dara, Nusaybin, Kızıltepe'yi gezdirdik.

Hedefimiz kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmaktır. Bu öğrencilerimiz yarın üniversiteye herhangi bir yere gittikleri zaman bu bilgileri paylaşarak kültürel değerlerimizi yaygınlaştıracaklar. İlimiz hakkında olumlu propagandada bulunmaları projenin en önemi gerekçelerindendir. Proje kapsamında bu liseli öğrencilere Mardin Gönüllüsü sertifikası veriyoruz" şeklinde konuştu.
Mazıdağı ve Nusaybin'den gelen 48 öğrenci sertifika töreninden sonra eğitimcileriyle birlikte Mardin'e özgü oyunlar oynadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 12:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?