5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kültür projesi hayata geçiyor

GAP Eylem Planı çerçevesinde ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan "Mardin Kültür Elçilerini Arıyor" projesi hayata geçiriliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Mardin Vali yardımcısı Murat Girgin, SODES projeleri kapsamında hazırlanan 34 projeden 27'sinin hayata geçirildiğini belirterek, "SODES projesi kapsamında 34 projenin bütçesi 3 milyon 76 bin liradır" dedi.

Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından hazırlanan "Mardin Kültür Elçilerini Arıyor" projesi Valilik Nişli Toplantı Salonu'nda basına tanıtıldı. Toplantıya Vali Vekili ve Yeşilli Kaymakamı Murat Girgin, Mardin Kültür,Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Şeyhmus Dinçer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Girgin, SODES kapsamında hazırlanan "Mardin Kültür Elçilerini Arıyor" projesiyle ilgili olarak, "SODES projeleri kapsamında hazırlanan 34 projeden 27 proje hayata geçirildi.

SODES projesi kapsamında 34 projenin bütçesi 3 milyon 76 bin liradır. Önümüzdeki Nisan ve Mayıs aylarında diğer 7 projemiz de hayata geçmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Seyhmus Dinçer ise projeyi Mardin'in Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizm başkenti haline getirilmesi ve bu sayede sosyal ve ekonomik anlamda geri kalmışlığın önüne geçilmesi için hazırladıklarını belirterek, "Proje kapsamında Mardin merkez ve ilçeleri Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Ömerli, Derik, Mazıdağı, Dargeçit, Savur ve Yeşilli deki liselerde okuyan ve ekonomik durumu düşük olan 300 Mardinli gencimizden gruplar oluşturulacaktır. Bu öğrencilere Mardin ilinin tarihi ve turistik mekanlarıyla ve ilimizdeki turizm potansiyeliyle ilgili teorik bilgiler verilecektir. Mardinli gençlerimiz daha sonra bu bilgiler kapsamında Mardin ve çevresine yapılacak gezilere katılacaklar. İlimiz hakkında olumlu propagandada bulunmaları projenin en önemi gerekçelerindendir. Proje kapsamında bu liseli öğrencilere 'Mardin Gönüllüsü' sertifikası ve kimlik kartı verilerek ilimizin tanıtımına katkıda bulunmaları temin edilecek, oluşturulacak web sayfası sayesinde de birbirleri ile sürekli irtibat halinde bulunmaları sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Projede İl Özel İdaresi, Anayasal Mahalli İdare Birimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışılacağı ve projenin 12 ay süreceği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 20:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?