4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

Kur'an bülbülleri şakıdı dinleyenler mest oldu

Mardin Müftülüğü tarafından organize edilen ’En Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma’ yarışmasının il finali, Yenişehir Fuat Yağcı Camii’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Mardin merkezinde bulunan Kur’an Kursları arasında geçen ay düzenlenen Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’nda 1. olan Zeynep Yeşilmen, diğer ilçelerin de katıldığı yarışmada da yine 1. oldu. Mardin Müftülüğü tarafından organize edilen yarışma, Fuat Yağcı Camii’nde İl Müftüsü Celal Yıldız, Kızıltepe İlçe Müftüsü Abdulkadir Tokpınar, Ömerli İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya, cami imamları ile çok sayıda öğrenci ve velilerin katılımında yapıldı. Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’na, 9 ilçeden eleme sonucu katılan ilçe birincileri katılırken, yarışmanın juri üyeliklerini ise, yarışmaya katılan müftüler yaptı.

Yarışmada bir konuşma yapan Mardin Müftüsü Celal Yıldız, "Öğrencilerin daha iyi yetişmelerini sağlamak üzere Kur’an kursları arasında, Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması düzenledik. Kur’an kurslarımızda öğrencilerimiz hem dini hem de milli duygularla vatanına ve dinine bağlı insanlar olarak yetiştirilmektedir. Bir yıl boyunca kurslarımıza devam eden öğrencilerimiz, gerek Kur’an okuma hususunda, gerekse temel dini bilgiler ve ahlak konusunda en iyi şekilde yetiştirilmektedir. Almış oldukları bu bilgiler sayesinde öğrencilerin kendilerine güvenleri artmakta, ibadetlerini usulüne uygun yapmalarından dolayı da mutlu ve huzurlu olmaktadırlar" dedi.

En Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’nda il 1.’si olan Zeynep Yeşilmen, cumhuriyet altını ile ödüllendirilirken; 2. Halime Gergin’e yarım cumhuriyet altını, 3. Ayşe Özüçalışır’a ise çeyrek cumhuriyet altını verildi. Yarışmanın bundan sonraki etabının bölgeler arası olacağını belirten Müftü Celal Yıldız, Zeynep Yeşilmen’in bölgeler arası yarışmada da başarı sağlayacağından emin olduğunu söyledi. Yarışma sonunda ayrıca Mardin Müftüsü Yıldız tarafından dereceye giren ilk 3 finaliste birer adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 15:27:08
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 12:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?