7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kuran-ı Kerim'i elinden düşürmüyor

Mardin'de 95 yaşındaki Mehmet Emin Ağmaca, her fırsatta okuduğu Kuran-ı Kerim'i elinden düşürmüyor. Bir gözünü küçük yaşta kaybeden diğer gözünde ise ileri derecede görme bozukluğu olan Ermeni asıllı Mehmet Emin Ağmaca, Kuran- Kerim'i ancak mercek yardımı ile okuyabiliyor.

16 yaşında kendi isteği ile İslamiyet'i seçerek Müslüman olan Mehmet Emin Ağmaca zamanının çoğunu Kuran-ı Kerim okuyup ibadet ederek geçiriyor. Ayakta duramadığı için namazlarını oturduğu sandalyede kılmak zorunda kalan Mehmet Emin dede sünnet ve teheccüd namazlarını da bugüne kadar hiç aksatmamış. Ramazan ayı öncesi 3 ayları oruçlu geçiren Ağmaca, Ramazan ayında ise ilerlemiş yaşına rağmen Kuran-Kerim'i dört defa hatmetmiş. Bir gözünü küçük yaştayken kaybeden diğer gözünde ise ileri derecede görme özrü olduğu için ancak mercek yardımı ile Kuran-ı Kerimi okuyabilen Ağmaca hayırsever vatandaşların yardımı ile hayatını sürdürüyor. 9 yıl önce hayat arkadaşı eşini kaybettikten sonra evinden hiç çıkmayan ve zamanını Kuran-ı Kerim okuyarak geçiren Ağmaca, Kuran- Kerim okurken gözyaşlarına boğuluyor. Nedeni sorulduğunda ise Allah'ın Kelamı'nı okuduğu zaman huşu içinde kaldığını ve kendinden geçtiğini söylüyor.

Kuran-ı Kerim'in insanlık için bir kurtuluş olduğunu belirten Ağmaca, "Eğer insanlar Kuran-ı Kerim'de bulunan ayetleri anlayıp tatbik etselerdi bugünkü duruma düşmezdi" dedi.

18 yaşında Müslümanlığı seçerken sadece Kuran'daki Amme cüzünü öğrendiğini anlatan Ağmaca, "Kuran-ı Kerim'i okumak için kendi kendime çalışarak üç ay içinde hatmettim. Yaşım 95'i geçti. 75 yıldır elimden Kuran-Kerim'i düşürmedim. Demircilik dükkanında çalışırken ustamdan izin alarak, Kuran okur öyle işimi yapardım. Eşimi kaybettiğim günden beri 9 yıldır hiçbir yere çıkamıyorum. Çocuklarım yok. Evde tek başıma kalıyorum. Sabah ezanı ile birlikte elime Kuran-ı Kerim alıp diğer namaz vakitlerine kadar okuyorum. Okuduğum sürece huşu içinde kalıyorum. Bu da beni mutlu ediyor ve bütün sıkıntılarımı unutturuyor" dedi.

Günümüzde gençlerin Kuran'dan uzaklaştığına ve ahlaklarının bozulduğuna dikkat çeken Ağmaca, gençlere Kuran'a sımsıkı sarılmalarını ve Kuran'ı okumalarını tavsiye ederek, kurtuluşu başka yollarda değil, Allah'ın bize bahşettiği en büyük nimetlerden olan Kuran-ı Kerim'de aramak gerektiğini de ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 18:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
h.baba47 IP: 85.98.47.xxx Tarih : 3.01.2008 12:21:57

sayın bu metni yazana sesleniyorım gerçekten kura_ı keim okumak başka bir şeydir hele birde anlamı bilmek dahada değişik olur çünkü ezelden beri biliyorız kura_ı kerim le yürutülen toplumlarda şimdiye kadar hiç bir olumsuzluklarla karşılanmamıştı,her harfı en mükemel şekilde günümüze dekte gelmektedir hiç kimsenin şüphesi olmasın fakat çekim yapan kişi nasıl kuranı kerim okurken dahada yüksekte kalıyorsa onu bilmem mademki gerçeklerden söz ediyorsın o zaman o kur_ana sagılı ol diz çokerek çekimini yap saygılarımla