5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Kur'an kursaları 22 Haziran'da

Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, bu yaz 20 bine yakın öğrenciye Kuran-ı Kerim başta olmak üzere İslam ahlakı, siyer ve ibadet konularında eğitim vereceklerini söyledi.


Okulların tatile girmesiyle çocukların sokaklarda ve tarlalarda çalıştığını hatırlatan Müftü Kızılkaya, velileri çocuklarını erdemli bir kişiliğe sahip olmalarına yardımcı olmak için 22 Haziran tarihinde açılacak olan Kur'an kurslarına göndermelerini istedi. Kurslara yeni bir sistem getirildiğini belirten Müftü Kızılkaya, "22 Haziran'da başlayacak olan kurslar merkez, köy ve tüm ilçelerde saat 09.00 ile 12.00 arasında verilecek. Bu kurslar için bütün cami imamlarına 1 haftalık seminer vereceğiz.


Kurslarda çocuklara camiler sevdirilerek, buradan uzak durmamaları istenecek. Seminerdeki amacımız, küçük yaşlarda alınan bilgiler mermer taşlarına yazılmış yazılar gibidir. Bunun için müftülük olarak seferber olduk. İl merkezinde bulunan 10 Kuran kursunun yanında 90 camimizde de eğitim vereceğiz" dedi.


Çocukları bu tür faaliyetlere teşvik etmek için birçok program düzenleyeceklerini de aktaran Kızılkaya, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müftülüğümüze gönderecek olan kitapları kurslara katılan çocuklara dağıtacağız. Ayrıca ilerleyen günlerde çocuklar arası dini bilgi yarışmaları ve camilerde okuyan çocuklar için halı saha maçları gibi değişik faaliyetler düzenleyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 18:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?