7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Kurtarıcı İsviçre'den geldi

Mardin'in  Kızıltepe İlçesi'nde oturan ve ÖSS'de kazandığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne parasızlık nedeniyle nasıl kayıt yaptıramayacağını bilemeyen Devran Ateş'in yardımına İsviçre'de oturan Erdinç Kartaloğlu yetişti. Kartaloğlu'nun gönderdiği 600 YTL'yi parayı alan Ateş, kayıt yaptırmak üzere Van’a gitti.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) Van YYÜ Tıp Fakültesi'ni kazanmasına rağmen ekonomik durumu iyi olmadığı ve kayıt parası bulunmadığı için kayıt yaptıramayacağına ilişkin Devran Ateş hakkında yaptığı haberi İsviçre'de yaşayan Erdinç Kartaloğlu etkilendi.

Kartaloğlu, Tokatlı olduğunu, Ateş ile ilgili haberi gazetelerde gördüğünü belirtirken, “Ben de 4 çocuk babasıyım, buna kayıtsız kalamazdım. Devran Ateş için gerekli kayıt parasını göndereceğim” dedi. Kartaloğlu, Türkiye'de gereksiz yere gösteriş için para harcayanlar bulunduğunu, gelecek vaat eden gençlerin okumasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Devran ailesi ile görüşen Erdinç Kartaloğlu, kayıt için gerekli 600 YTL’yi banka hesaplarına yatırdı. Ateş, parayı alarak kayıt yaptırmak için Van'a gitti.
Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde inşaatlarda çalışarak ailesine katkıda bulunan 19 yaşındaki Devran Ateş, kazandığı Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne parasızlık nedeniyle nasıl kayıt yaptıracağını bilemedi. 10 yıl önce eşinden ayrılan ve 2 çocuğunu üniversitede okutan anne Edibe Ateş, çocuklarını yaptığı el işlerini satarak geçindiğini anlatırken, “Oğlum Tıp Fakültesi'ni kazandı ama maddi gücüm 800 YTL tutan kayıt ve yol parasına bile yetmiyor” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit TAŞ IP: 85.106.225.xxx Tarih : 28.08.2008 22:38:23

gelecek vaad eden bir öğrencinin imdadına hayırsever bir vatandaşın yetişmiş olması,sevindirdi.Allah razı olsun kendisinden.kızıltepenin zenginleri biraz utansın.maddi imkansızlıklar içersinde nice öğrencilerimiz var.bunalara el atılmalı.imkanalr dahilinde yardım eli uzatılmalıdır.gelecek iyi günler,iyi kaliteli nesillerin yetiştirilmesi ile mümkün olacaktir.bu kardeşimize başarılar dilerim.Göllü köy muhtarı A.Hamit TAŞ.