29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Kutan'dan Mardin Belediye Başkanı'nına 'İhanet' suçlaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Mardin'de, yerel seçimlere SP'den giren adayın belediye başkanlığını kazandıktan sonra AK Parti'ye geçmesini, ihanet olarak değerlendirdi.
Recai Kutan, SP'li belediye başkanlarıyla Ankara İl Başkanlığı'nda biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kutan, tüm Türkiye'de seçime giren tek parti olduklarınının altını çizdi. Seçimlerde 1 milyon 275 bin civarında oy aldıklarını, bunun da yüzde 3.9'a denk geldiğini söyleyen Kutan, 1 il, 13 ilçe, 47 beldede belediye başkanlığını kazandıklarını hatırlattı. Oylarında genel anlamda bir artış olmasına rağmen, alınan sonuçtan memnun olmadıklarını ifade eden Kutan, sonuçların tahminlerinin ve beklentilerinin çok altında kaldığını ifade etti. Bu sonuçta 3 Kasım seçimlerin de etkisini olduğunu savunan Kutan, "Vatandaşlar, hizmete değil estirilen rüzgara oy verdiler" dedi.
Kutan, bir soru üzerine, Mardin'de, yerel seçimlere SP'de giren adayın kazandıktan sonra AK Parti'ye geçmesini de değerlendirdi. Belediye başkanının milli görüş oyları ile seçildiğini ifade eden Kutan, "Buna ihanet ederek başka bir yerde görev almak, menfaati ön planda tutan anlayışı sergilemektedir'' ifadesini kullandı. Kıbrıs'a ilişkin de açıklamalarda bulunan Kutan, AK Parti iktidarının AB, ABD ve İsrail politikalarına destek verdiğini ve Türkiye'nin milli menfaatleri 'ayaklar altına' aldığını ileri sürdü. "Önümüzdeki günlerde Kıbrıs'ta maalesef çok üzücü olayların cereyan edeceğinden endişe duymaktayız'' diyen Kutan, AK Parti iktidarını eleştirdi. Kutan İmam-Hatip liselerinin isminin ilahiyat okulları olarak değiştirilmesinin de AK Parti'nin meselelerde kararlı ve dik durmayışının işareti olduğunu sözlerine ekledi.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 00:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?