8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Kutlu doğum haftası etkinlikleri

Midyat İlçe Müftülüğü tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum yıldönümü münasebeti ile gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 'Milli ve Manevi Değerlerimiz' konulu bir konferans düzenlendi.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe'nin Kocatepe İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda verdiği konferansa Midyat Kaymakamı İsmail Karadaş, Belediye Başkanı temsilcisi Abdullah İleri, Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Müftü Abdurrahim İnanç, Süryani cemaatini temsilen Mor Gabriel Manastırı Vakfı Genel Başkanı Kuryakos Ergün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı.

Konferansta bir konuşma yapan Müftü Abdurrahim İnanç, "Milli birlik ve beraberliği artıran, manevi dinamikliğini güçlendiren Kutlu Doğum Haftası'nı, İslam alemine, barışa, huzura inanışına sevgi ve dayanışmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Konferansa Süryani cemaatini temsilen katılan Kuryakos Ergün ise, "Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu tür günlerin Midyat'ımızda bize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bunun için bu tür etkinliklerin sürekli olmasını, devam etmesini istiyorum. Kutlu Doğum Haftası'nın tüm İslam alemine kutlu ve mutlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Mardin İl Müftülüğü'nde görevli ilahi korosu dinleyicileri okudukları birbirinden güzel ilahiler ile mest ederken, davetlilere, gülsuyu, gül çiçeği, Veda Hutbesi, kitap, Hadis kartelası, Esmaul Hüsna ve şekerleme dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 10:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?