3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Lider KOBİ bankası

Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Türkiye'nin lider KOBİ bankası olarak turizm sektörünün yanı sıra her alanda üretim yapan ve ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm firmalara desteğimizi her geçen gün geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Mardin'de tarihi binasına taşınan Halk Bankası Şubesi'nin açılışını yapmak üzere tarihi kente gelen Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın Pamukbank ile birleşmesinin getirdiği maliyetlerin olumsuz etkisine karşın, 2005 yılını net 531 milyon YTL karla kapattığını açıkladı. Türkiye'nin risksiz yatırım yapılabilir ülke standartlarına kavuştuğunu ifade eden Aydın, bunun daha fazla büyüme, yatırım ve iş anlamına geldiğini kaydetti. Ekonomideki gelişmelere paralel olarak mali ve bankacılık sektöründe de gelişmeler olduğunu vurgulayan Aydın, en önemli gelişmenin ise bankacılık sektörüne yabancı girişi olduğunu ifade ederek, kendilerinin de bu anlamda önemli gelişmelere imza attıklarını söyledi. Turizmcilere özel olarak sundukları krediler hakkında bilgi veren Aydın, "Halkbank'ın turizmcilere özel olarak sunduğu 'Güneş Paketi', esnek vade yapısıyla konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, tedarikçi firmalar ve turistlere hizmet veren her türlü orta ve küçük boy işletmelerin, ölü sezondaki ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çeşitli kolaylıklar sunuyor. Sektörün ihtiyaçlarına en uygun çözümler üretmeyi hedefliyor" ifadelerini kullandı.
Halk Bankası Mardin Şubesi'nin resmi açılışını Vali Mehmet Kılıçlar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ile birlikte yapan Halk Bankası Genel Müdürü Aydın, "Türkiye'nin lider KOBİ bankası olarak turizm sektörünün yanı sıra her alanda üretim yapan ve ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm firmalara desteğimizi her geçen gün geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz. Restore ettiğimiz şube binamızla biz de kentin turizm alanında kalkınmasa yardımcı olduk. Mardin'de esnaflarımız, bankamızdan aldıkları kredilere sadık kalarak hepsini zamanında yatırmışlardır. Biz de takibi olan hiçbir esnafımız yoktur. Bu da bizi sevindiriyor. Ekonomik iyileşmelerle birlikte bizler de büyüme süreci içine girdik. Önümüzdeki dönemde Mardin'e ikinci şubemizi kuracağız" şeklinde konuştu.
Vali Mehmet Kılıçlar ise yaptığı konuşmada, Halk Bankası yönetimine, binayı tarihi kentin yapısına uygun olarak yaptırdıkları için teşekkür ederek, Mardin'in ekonomik alanda nereye doğru hareket edeceğine karar verdiğini ve bunun turizm alanında olacağını söyledi. Açılış sonunda Halk Bankası Genel Müdürü Aydın, binanın restorasyonunu yapan taş ustasına hediye verdi. Halka Bankası Genel Müdürü, akşam saatlerinde ise Büyük Mardin Oteli'nde düzenlenecek toplantıda, turizm işletmelerine özel olarak oluşturulan kredi seçeneği "Güneş Paketi"nin tanıtımını yapacak.
.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 21:17:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?