5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Liselerarası Futbol Turnuvası

Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından liselerarası futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvaya merkez ve ilçelerden 28 lise katıldı.

Turnuvada ilk dört dereceyi paylaşan liseler birincilik için mücadele edecek. Emniyet Müdürü Serdar Meriç gençlerin sportif faaliyetlere ağırlık vermelerini istedi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nün 'Bilgilendirme ve Önleme' faaliyetleri kapsamında yapılan liselerarası futbol turnuvasının final karşılaşması Emniyet Halı Saha'da başladı. Turnuvayla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü Serdar Meriç gençlerin sportif faaliyetlere ağırlık vermelerini istedi. Meriç, "Ülke bütünlüğümüz aleyhine faaliyet gösteren yıkıcı, bölücü ve irticai terör örgütleri ile radikal grupların kendilerine eleman temini açısından en önemli kaynak olarak öğrenci gençliğini gördükleri ve tüm faaliyetlerin bu doğrultuda yoğunlaştırdıkları, modem polislik anlayışının temel hedefi olan suç meydana gelmeden önce önlemek olduğu göz önüne alınarak; polis-halk ilişkilerini geliştirmek, halkın polise olan güvenini ve işbirliğini arttırmak, bu çağlardaki gençleri olası propagandalardan korumak, gençlerimizin devlet ve milletini seven, fedakar, paylaşımcı bir ruha sahip olmalarını temin etmek, sporun ve özellikle de futbolun kitleleri birleştiren özelliklerinden azami yararlanmak amacıyla, il merkezimiz ve Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat ilçelerimizde bulunan 28 okulun katılımıyla 'Sonbahar Kupası Liselerarası Halı Saha Futbol Turnuvası' adı altında bir turnuva düzenlenmişti. Turnuvada ilçelerinde birinci olan liselerimizi halı sahada buluşturduk. Burada da il birincisi olacak liseyi belirleyeceğiz. Turnuvanın centilmenlik havası içinde geçmesini istiyoruz" dedi.

Liseler arası futbol turnuvasında il merkezinden Milli Piyango Lisesi, Nusaybin ilçesinden Emire Gözü Lisesi, Kızıltepe ilçesinden Atatürk Lisesi, Midyat ilçesinden Anadolu Lisesi'nin katılımıyla dörtlü turnuva düzenlenecek. "10 Nisan Polis Haftası Liselerarası Halı Saha Futbol Turnuvası Mardin Kupası" adı altında 06-07 Nisan 2009 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek dörtlü turnuva sonucunda il birincisi lise belirlenecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 18:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?