7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Liseye yeni bina

Nusaybin ilçesindeki Çok Programlı Lise'de öğrenciler, özel kolej düzeyindeki sınıflarda eğitim alıyor.

Öğrenciler, lisede yeni bina yapılmadığı için gelecek sezon okuldaki eğitim imkanlarının kısıtlanması korkusu yaşadıklarını söylediler.

Nusaybin'e bağlı Girmeli beldesinde 2007-2008 yılı eğitim-öğretim sezonunda açılan Girmeli Çok Programlı Lisesi'nde öğrenciler, özel kolej düzeyinde eğitim alıyor. İlçe merkezinde yaşanan sıkıntılardan dolayı açılan lisede çevre köylerden 45'i kız 110 öğrenci eğitim alıyor. 30 kişilik sınıflarda eğitim gören öğrenciler, lisede yeni bina yapılmadığı için gelecek sezon kayıt olacak öğrencilerle birlikte, okuldaki eğitim imkanlarının kısıtlanması korkusu yaşadıklarını söylediler. Kitap ve bilgisayarları
olduğu halde kütüphane ve bilgisayar laboratuarı için oda bulunmadığını ifade eden öğrenciler, okul müdürü ve öğretmenlerinin kendileri için çok emek harcadığını ancak bina sorunu çözülmezse bu emeklerin boşa gideceğini kaydettiler.

2007-2008 yılı eğitim öğretim sezonunda açılan lisede kız öğrenci sayısı erkek öğrenci sayısıyla eşitlenecek durumda. 110 öğrenciden 45'inin kız olduğunu belirten Girmeli Çok Programlı Lisesi Müdürü Erdal Şahinbaş, 7 kız öğrencinin ailelerinin ikna edildiğini, 5 kız öğrenciyi ise okula ara vermelerine rağmen eğitime kazandırdıklarını söyledi. Girmeli Çok Programlı Lisesi bünyesinde 2008-2009 yılı eğitim öğretim sezonunda kız meslek lisesini de açmayı hedeflediklerini belirten Şahinbaş, "Kız çocukların okutulmadığı özellikle kırsal kesimde açılacak kız meslek lisesi ile, aileleri de ikna edilerek birçok kız çocuğumuzu okula kazandırabiliriz. Şu anda okulumuzda kız öğrencilerle erkek öğrenci sayısı hemen hemen eşitlenecek durumda" dedi.

Bütün bu olumlu çalışmalar karşısında bina sorunu bir türlü çözülemediği için gelecek eğitim öğretim sezonunda okulun büyük sıkıntı yaşayacağını kaydeden Girmeli Çok Programlı Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Şehmus Aykut ise, "Şu anda eğitim verilen okul binamızda yer olmadığı için kütüphane ve bilgisayar laboratuarını kuramıyoruz. Düzen ve eğitim bakımından özel kolejlerle yarışacak okulumuzun önümüzdeki yıllarda da bu çalışmasını sürdürmesi için yetkililerin bir an önce bina için çözüm üretmesi gerekir. Beldemize bağlı köylerde öğrenci ve okuma potansiyeli yüksek derecededir. Çocuklarımızın cehaletten kurtularak vatanına ve memleketine hayırlı birer fert olabilmesi için okul imkanlarının sağlanması gerekir" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?