5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Mağara turizmi hazırlıkları başladı

Mardin Valisi Hasan Duruer, 7 bin yıllık tarihi kentte bulunan antik mağaraların turizme kazandırılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Kültür ve inanç turizmi kapsamında yapılan çalışmalarla son yıllarda dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Mardin, şimdi de mağara turizmine yöneliyor. 7 bin yıllık tarihi kentte bulunan antik mağaraların turizme kazandırılması için çalışma başlatılıyor. Vali Hasan Duruer zengin kültürleri ve tarihi dokusu ile dünyanın sayılı turizm kentleri arasında bulunan Mardin'de mağara turizmini geliştirmek için çalışmalar başlattıklarını belirtti. Duruer, "Yaklaşık 3-4 kilometre uzunluğunda bulunan tarihi mağaralar bulunmaktadır. Binlerce yıl önce bu mağaralar insanlar tarafından kullanıldı. Biz bu mağaraları turizme kazandırmak istiyoruz. Bunun için çalışmalar başlatacağız'' diyerek bu yıl içinde mağaraları turizme açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Birçok medeniyet ve kültürü bünyesinde barındıran tarihi kenti ziyarete gelen turistler için sosyal tesis ve eğlence merkezlerinin kurulması yönünde çalışmalar da başlatacaklarını ifade eden Duruer, "Turizme açılacak olan ve uzun bir süre şehrin taşlarını karşılayan taş ocaklarını da değerlendirmek istiyoruz. Şu an hazırlığını yapmak istediğimiz bir mekan vardır. Mağara turizmine açılan mağaralarda kafeler açarak haftada 3 gün 4 dilde Türkçe, Arapça, Süryanice ve Kürtçe musiki dinletisi verecek şeklinde planlıyoruz'' diye konuştu.

'Taşın ve inancın şehri' olarak bilinen Mardin, Türkiye'de sanal ortama taşınan ilk il olurken, Vali Hasan Duruer'in çalışmalarıyla artık tarihi eski şehir yerli ve yabancı turistlerin dijital ortamda da sokaklarını gezebileceği duruma getiriliyor. Duruer, ''Bunun örnekleri Türkiye'de vardır. Bununla ilgili ileriki günlerde nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda araştırma yapılacaktır" ifadelerini kullanırken, "Mardin'i dijital ortamda sokakları gezilebilecek bir şekilde bir projemiz vardır. Dijital
ortamda bir turist Mardin'i tarihi eserlerin bulunduğu sokaklarda dolaşabilecek" bilgisini verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 17:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert aslan IP: 81.213.234.xxx Tarih : 13.02.2009 14:56:34

öncelikle başarılı çalışmanızdan dolayı tebrik  ediyoruz  mardinsporumuza da sahip çıkarsanız çok memnun oluruz