7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Mahallelinin baz ayaklanması

MARDİN'DE MAHALLELİ BAZ İSTASYONU KURULUMUNA AYAKLANDI

Mardin Cumhuriyet mahallesi sakinleri, Halef Tolga isimli vatandaşın sattığı evine kurulacak baz istasyonuna karşı ayaklandı. Ağlayan ve okuldan gelerek anne ve babalarının sokaktaki tepkisine katılan öğrencilerin TEDAŞ'a ait ana trafo merkezine kadar yanaşmaları korkulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Baz istasyonu kurulumu için gelen iş makineleri, oluşan yoğun tepkiler üzerine mahalleye giremedi. Ellerinde sopalarla sokağa dökülen kadın, erkek ve okullu çocuklar, TEDAŞ'ın ana trafo merkezi ile bir baz istasyonu yetmezmiş gibi mahalleye yeni bir baz istasyonu daha kurulmasına asla fırsat vermeyeceklerini ifade ettiler.

Mehmet Al isimli mahalleli, "Burada baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Bizi rahat bırakın. Allah için bizden ne istiyorsunuz?" şeklinde tepkisini dile getirdi. Mahalleli kadınlar ise, "Sağlığımızı düşünüyoruz. Bu sebeple karşı koyuyoruz. Gerekirse sopalarımızla karşı koyacağız. Çocuklarımızın ve bizim sağlığımız için buradayız. Kanser yapan baz istasyonunu mahallemizde istemiyoruz" dediler.

Cumhuriyet mahallesi sakini Halef Tolga, GSM şirketine evini 40 bin Türk lirasına sattığını ancak baz istasyonu kurulumu için değil ev olarak kullanacaklarından verdiğini ifade ederek, "Böyle olacağını bilseydim satmazdım. Geri almak için de hukuki yola başvuracağım" dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı mahallede, tepkiler üzerine, baz istasyonu için satın alınan evin yıkımından şimdilik vazgeçildi.

MARDİN'DE MAHALLELİ BAZ İSTASYONU KURULUMUNA AYAKLANDI
MARDİN'DE MAHALLELİ BAZ İSTASYONU KURULUMUNA AYAKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 14:53:02
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 18:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?