29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin, UNESCO için yarışıyor

Mardin Mimarlar Odası Başkanı Yılmaz Altındağ, UNESCO'nun internet üzerinden başlattığı Dünyanın 7. Harikası Yarışması için herkesi oy kullanmaya davet etti.
Mardin Mimarlar Odası Başkanı Yılmaz Altındağ, Mardin'in farklı kültürel dokusu ile UNESCO'ya gireceğinden en küçük bir kaygının kalmadığını ve bu yöndeki sonucun biran önce açıklanması yönünde geri sayımın başladığını açıkladı. Altındağ, UNESCO'nun Birleşmiş Milletler Kültür ve Sanat Kurumu'nca, internet üzerinden başlattığı Dünya'nın 7. Harikası Yarışması'nda, Türkiye ve Avrupa'daki bütün Mardinliler'i oy kullanmaya davet etti. Altindağ, "Bu yarışma, dünya kültür listesine girmemiz yönünden çok önem arz etmektedir. Yurttaşlarımız, internet üzerinden "www.7woa.com" sitesine girerek oylarını Mardin için kullanabilirler" dedi.
Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Muhlis Hamidi ise 2 Şubat tarihinde ilgili Bakanlıklar aracılığıyla Mardin'in, Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için gerekli olan yasal müracaatının yapıldığını açıkladı. Hamidi, Mardin'in 6 bin yıllık tarihi geçmişiyle dünya üzerinde çok farklı bir kültüre sahip olmasından dolayı UNESCO'nun listesine girmemesi için hiçbir neden kalmadığını söyledi.
EKREM ARSLAN - MARDİN (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 19:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?