30
Nisan
2024
Salı
MARDİN

Mardin: Müslümanlar, Hristiyanların yanında namaz kıldı

Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos, Mardin’in Midyat İlçesi’ndeki Mor Gabrial Manastırı’nı ziyaret ederek Süryani Kilisesi’ndeki ayine katıldı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na bağlı Kültürlerarası Diyalog Platformu’nun düzenlediği "Ortak Ata Hz. İbrahim’in Aydınlığında Dinler ve Barış Uluslararası Sempozyumu"na katılan Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos, Mor Gabriel Manastırı’nda Süryaniler’in ayinine katıldı. Süryaniler’in ayinini yöneten Bartholomeos’a, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş eşlik etti. Yaklaşık 30 dakika süreyle ayin yapan Patrik Bartholomeos, dünya barışı için dua ettiğini söyledi.

Türkiye’de ilk defa bir Rum Patriği, Süryani Kilisesi’nde ayin düzenlerken, Müslümanlar ise manastır bahçesinde namaz kıldı. Süryani cemaati, Patrik Bartholomeos’u büyük bir heyecanla karşılarken elini öpmek için sıraya girdi. Özellikle manastırın rahibeleri Bartholomeos’un elini öpmek için sıraya girdi. Ayinden sonra manastırı gezen Bartholomeos, daha sonra sempozyuma katılan yabancı misafirlerle birlikte manastırda ilahiler okudu. Ardından manastırın hatıra defterine imza atan Bartholomeos yabancı konuklarla birlikte Nusaybin’e geçti. Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde kısa incelemelerde bulunan heyet daha sonra akşam yemeğini yemek üzere Büyük Mardin Oteline geçtiler. Heyet platformun ikinci ayağı olan İstanbul’daki sempozyuma katılmak üzere Mardin Havayolu’ndan İstanbul’a hareket etti.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 12:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?