29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin: Paskalya Ayini başladı

Mardin Valisi Temel Koçaklar, yarın tarihi Kırklar Kilisesi’nde, ayin töreniyle başlayacak Paskalya Bayramı için bir mesaj yayınladı.

Mardin Valisi Temel Koçaklar, tarihi kentte yüzyıllardır Müslümanlarla birlikte omuz omuza yaşayan, gelenek ve göreneklerini paylaşan Süryani vatandaşların Paskalya Bayramı’nı kutladı. Bu yönde bir mesaj yayınlayan Koçaklar, Müslüman vatandaşlarla gelenekleri, değerleri ve şanlı bir tarihi paylaşan garimüslim vatandaşların, Türk toplumunun ayrılmaz parçalarını oluşturduğunu belirterek, Türk toplumunun bu dinsel ve kültürel zenginlik ve dayanışma içerisinde geleceğe kararlılıkla yürümeye devam edeceğini açıkladı. Paskalya’nın Süryani vatandaşlara olduğu kadar tüm insanlığa güzellikler, iyilikler, sağlık esenlik, huzur ve mutluluklar getirmesini dileyen Vali Koçaklar, yarın bu yönde yapılacak kutlamalara katılacağını söyledi.

Baharın müjdecisi olarak bilinen Paskalya Bayramı için bir gün önceden tarihi Mardin Kırklar Kilisesi’nde ayin töreni başlatıldı. Basına kapalı yapılan ayin törenini Mardin Dayrulzaferan Manastırı Metropoliti Nuri Selibe Özmen, Papaz Gabriel Akyüz ve Gabriel Akkurt yaptı.
Ayin töreni yarın Vali Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez ile çok sayıda kamu görevlisinin katılımıyla yapılacak. Kırklar Kilisesi’nde yapılacak ayin töreni ardından yakılacak mumlarla birlikte Suriye’den getirtilen özel kokular davetlilere sürülecek.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 16:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?