29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Mardin: Yaptığı resimleri sokakta satıyor

Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda açtığı seyyar büfesiyle turistlere hediyelik eşya ve tarihi Mardin fotoğraflarını satan bir kişi, aynı zamanda aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla evde yaptığı resimlerini sokakta satışa çıkarıyor.

Seyyar satıcılığın yanı sıra ailesinin geçimini temin etmek amacıyla yaptığı yağlı boya resimleri satan Nedim Cicitekin (27), yerli ve yabancı turistlerden büyük bir ilgi görüyor. Cumhuriyet Meydanı’nda küçük bir büfede hediyelik eşya satan Cicitekin, hiçbir eğitim almadan yaptığı birbirinden güzel tabloları, sokakta sergiliyor. İki işi bir arada yürüten Cicitekin, evde boş zamanlarında kentin tarihi yapısını yansıtan resimler yaptığını belirtti.

Cicitekin "Evde boş kaldığımda yaptığım resimleri bana ek gelir getirsin diye burada turistlere satıyorum. Ancak en önemlisi, Mardin’i yaptığım resimlerle dünya ülkelerine tanıtmak istiyorum." diye konuştu.
Yaptığı resimlerin en çok yabancıların ilgisini çektiğini söyleyen Cicitekin, "Yetkililer bana yardım ettiği taktirde resimlerimle Mardin’i en güzel şekilde dünyaya tanıtırım. Seyyar satıcılık resim yapmama engel olmuyor." dedi.

MARDİN-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 13:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?